Dissabte 23 de novembre de 2024
|
16:46 H
La ministra espanyola d'Economia, Nadia Calviño, conversa amb els seus homòlegs belga, Alexander De Croo, i luxemburguès, Pierre Gramegna, a l'arribar a la reunió de ministres d'Economia i Finances de la UE aquest dimarts a Brussel·les (Bèlgica).
La ministra espanyola d'Economia, Nadia Calviño, conversa amb els seus homòlegs belga, Alexander De Croo, i luxemburguès, Pierre Gramegna, a l'arribar a la reunió de ministres d'Economia i Finances de la UE aquest dimarts a Brussel·les (Bèlgica). (Foto: EFE / Olivier Haslet)
Internacional

La UE podria retardar l'adopció de la llista de paradisos fiscals revisada

Brussel·les

Els ministres d'Economia i Finances de la Unió Europea (UE) podrien retardar al maig l'adopció de la llista negra de paradisos fiscals actualitzada, que tenien previst aprovar aquest dimarts, amb la finalitat de tenir en compte les últimes peticions d'alguns estats membres. El ministre romanès de Finances, Eugen Teodorovici, el país del qual ostenta la presidència del Consell de la UE fins al juny, ha explicat a la seva arribada a la reunió de titulars econòmics dels Vint a Brussel·les que no creu que el repertori pugui ser aprovat aquest dimarts i que "el més probable" és que la llum verda arribi al maig.

"La UE ha de tenir en compte totes les peticions que hem vist de diferents estats membres", ha dit Teodorovici, que ha insistit que els ministres hauran d'avaluar les últimes informacions que van rebre aquest dilluns, quan es va celebrar una trobada de titulars econòmics de l'eurozona, i després prendre una decisió. Els ministres d'Economia i Finances de la UE, reunits a Brussel·les, abordaran la revisió de la seva llista negra de paradisos fiscals, aprovada a finals de 2017, així com de l'anomenada llista grisa, en la qual figuren aquelles jurisdiccions que tenen deficiències però s'han compromès a fer reformes per complir les exigències comunitàries de cooperació en matèria fiscal.

La majoria de països tenia fins a finals de 2018 per implementar els canvis promesos, de manera que la UE ha avaluat si efectivament s'han complert aquests compromisos i actualitzarà els dos repertoris en conseqüència. El ministre francès d'Economia i Finances, Bruno Le Maire, va afirmar abans de la reunió que el seu país vol que la llista negra sigui aprovada aquest dimarts.

Es preveu que la llista negra, en què ara només hi ha cinc països –Samoa Americana, Guam, Samoa, Trinitat i Tobago i les Illes Verges dels Estats Units– passi a tenir quinze jurisdiccions i que la grisa es redueixi de 63 a 34, encara que aquest resultat encara és susceptible de canviar durant el debat polític que mantindran els ministres.

Notícies relacionades