"/> "/>
Andorra la Vella.- Una persona amb ment inquieta sovint es relaciona amb la hiperactivitat o situacions d'estrès o ansietat que apareixen en un període concret de la vida. Tanmateix, una ment inquieta es defineix com a "una persona amb curiositat, que busca explorar dins de si mateix i reflexionar sobre la seva vida, és algú que es pregunta el perquè de les coses que els passen o que senten, explorant noves perspectives, sent conscients del benefici que això proporciona" segons defineixen Eduardo Mateu, Marcia de Sá Lima i Helena Vila, fundadors del grup 'Mentes Inquietas'. Aquest és un espai que han creat per compartir idees, experiències i reflexions que ajudin a créixer a les persones tant individualment, com col·lectivament, i que, el pròxim 3 de desembre, ho portaran a l'hotel Roc Blanc en la xerrada 'Viure sense pressa viure el present' emmarcat en el cicle de conferències Speakers'Corner.
La xerrada se centrarà en com es pot fer per viure el present, gaudir del moment i trobar espais de pausa "en el ritme accelerat de vida actual". La societat, indirectament, empeny als individus a portar un estil de vida fugaç, on "parar genera una sensació d'ansietat pel que pugui estar passant" mencionen els experts. Per aquest motiu, neix 'Mentes Inquietas', per donar a conèixer que el que realment importa és el present des d'una vivència real. "A nosaltres ens ha passat. Vivim immersos en el que és la immediatesa i hem d'acceptar que no tot depèn d'un mateix. Que reduir una o dues marxes al ritme de vida que duem pot ajudar-nos a viure més feliços, en comptes de percebre-ho en tant que ser menys eficients" declara Mateu.
Algunes de les claus per poder fer aquest canvi d'hàbits és mantenir l'atenció i el focus en cada tasca que es realitza, ja que ajuda a estabilitzar la ment en el present, sense distraccions i sense el torrent de pensament. De fet, és una pràctica que "també redueix els nivells d'estrès", assevera Mateu. I és molt important fer aquest canvi cap a un estil de vida menys invasiu i més tranquil. "Des de 'Mentes Inquietas' pensem que cada vegada hi ha més persones interessades a viure més temps en l'aquí i en l'ara i a canviar el seu estil de vida" afirmen. Així doncs, tot i patir ansietat, Mateu confirma que es pot trobar un equilibri entre el moment de feina i els moments de treball. "És una eina molt potent que fem conscients, en el nostre dia a dia ens pot beneficiar" explica.
D'altra banda, l'expert esclareix que, en moltes ocasions, es pot implementar el canvi d'hàbits, però no impedeix que la persona busqui ajuda professional. "Acudir a ells pot ser un abans i un després en la nostra vida. Aprendre a gestionar les emocions hauria de ser una prioritat en la nostra vida, ja que d'això depèn el nostre benestar en tots els àmbits" al·lega Mateu. Finalment, els fundadors del grup assenyalen que estar ancorats en el passat o pensar en el futur genera estrès, que dificulta la consciència de viure. "El que importa és com vivim el que ens passa, no allò que passa. Ens costa connectar amb el present a causa del 'ràpid tren de vida' que duem" conclouen.