Dimarts 03 de desembre de 2024
|
18:26 H
El president de CIMA, Ignasi Martín.
El president de CIMA, Ignasi Martín. (Foto: )
Speaker's Corner

Creixement personal i professional: quin és el rol del coaching i el mentoring?

Escaldes-Engordany.- "Hem detectat un cert desconeixement sobre què és exactament un coach i un mentor. Per això volem aclarir quina és la tasca d'aquests professionals" comentava Ignasi Martín, President de CIMA, l’associació andorrana de coaching i mentoring. CIMA organitza la xerrada 'El poder del coaching i del mentoring en el teu desenvolupament', que tindrà lloc el proper 7 de novembre a les 19.30 hores en el marc d'Speakers' Corner, el cicle de conferències que organitza regularment l'Hotel Roc Blanc d'Escaldes-Engordany.

De fet, tal com com avançava Martín, la sessió -que es dirigeix a tres tipus de col·lectius: mentors i coaches professionals que siguin o puguin esdevenir futurs socis; persones que treballen amb la recerca de talent i en l'àmbit de recursos humans; i al públic en general interessat a conèixer com un coach o un mentor pot ajudar-lo a fer un salt endavant- es planteja en format de taula rodona, que estarà moderada pel secretari de l'associació, Saúl Larrayad, i comptarà amb la participació de dos professionals del món del coaching i del mentoring i membres també de la junta directiva de CIMA: Elisa Fitè, en el paper de coach, i Alberto Rossi, en el de mentor. "Fa poc hem creat l'Associació Andorrana de Coaching i Mentoring" recordava, Martín, mentre afegia que aquesta entitat neix amb l’objectiu de fomentar, divulgar i promoure aquestes professions al Principat d’Andorra. “Volem explicar com aquestes disciplines poden ajudar a una persona a desenvolupar-se millor tant en l'entorn professional com en el personal" afegia el President de CIMA, mentre destacava que els membres fundadors d'aquesta associació han optat per unir les dues disciplines dins d'una mateixa organització, tenint en compte que Andorra es tracta d'un país petit. "Molts dels que impulsem aquesta iniciativa fem tant coaching com mentoring" exposava, Martín.

Martín, de fet, assenyalava que, en general, hi ha un coneixement més ampli sobre el mentoring, ja que aquesta disciplina té un recorregut més llarg que el coaching. "El coaching és més recent, amb uns vint anys d’història a Europa, i potser encara es confòn amb altres matèries, mentre que el mentoring existeix des de fa uns quaranta anys o més” comentava Martín, tot subratllant que encara hi ha certa confusió, i que moltes cerques a internet sovint encara remeten a entrenadors de futbol o d’altres esports. “És important remarcar la tasca d'aquests professionals: acompanyar i guiar una persona perquè trobi les seves pròpies respostes i pugui assolir els seus objectius vitals o empresarials. Per altra banda, el mentor també guia i acompanya,  i disposa d'una experiència generalista o bé especialitzada en un camp concret com les finances o les vendes”’ afirma Martín. “Els mentors sí que aconsellen a diferència dels coaches. A més, formen al mentoritzat i posen compartir la seva xarxa de relacions per ajudar a potenciar la carrera de la persona mentoritzada" concloïa, el President de CIMA - Coaches i Mentors d’Andorra.

Notícies relacionades