Dilluns 16 de setembre de 2024
|
21:25 H
La façana de la CASS.
 
La façana de la CASS.   (Foto: Arxiu ANA)
Sector públic

La revaloració de les pensions dels no residents afectarà a 2.409 persones

El consell de ministres ha aprovat el projecte de llei de modificació de la llei del pressupost 2024, que té com a objectiu revalorar les pensions dels no residents d'acord amb l'IPC harmonitzat de la zona euro.

Andorra la Vella.- El consell de ministres ha aprovat el projecte de llei de modificació de la llei del pressupost 2024, que té com a objectiu revalorar les pensions dels no residents d'acord amb l'IPC harmonitzat de la zona euro. D'aquesta manera, el Govern dona cobertura legal a l'increment de les pensions dels no residents, seguint els mateixos criteris per a determinar els trams d'augment que es van acordar al pressupost d'enguany per a l'augment de les pensions de les persones residents. Segons ha detallat el ministre portaveu, Guillem Casal, aquesta mesura que s'aplicarà de manera retroactiva afectarà 2.409 pensionistes i el cist de la mesura està xifrada en 196.417 euros. També ha remarcat que essencialment aquests pensionistes resideixen a Espanya, França i Portugal.

Així, igual que l'augment aprovat enguany pel que fa a les pensions de les persones residents, els no residents gaudiran també d'un augment per trams de les pensions (si han cotitzat com a mínim quinze anys a la branca de jubilació de la CASS), prenent com a referència el salari mínim interprofessional i d'acord amb l'IPC harmonitzat de la zona euro, que se situa en un 2,9%. El projecte de llei recull que les pensions d'un import per sota de dues vegades el salari mínim interprofessional, s'actualitzen d'acord amb l'IPC harmonitzat de la zona euro (2,9%). Les d'un import entre dues i tres vegades el salari mínim interprofessional, s'actualitzen d'acord amb el 25% de l'IPC harmonitzat de la zona euro i les d'un import igual o superior a tres vegades el salari mínim no s'actualitzen.

Notícies relacionades