Escaldes-Engordany.- Andorrans, francesos, catòlics, protestants... independentment de la religió i la nacionalitat, tothom busca la pau i la felicitat. Ara bé, segons apunta el monjo budista i fundador de la Casa del Tíbet Thubten Wangchen, la majoria de la gent ho fa des d'una perspectiva de la vida que, segons ell, potser no seria la més idònia. "Tothom busca la felicitat, però no sap com trobar-la" assegurava Wangchen. "Molts van de compres, se'n van de vacances... i això els produeix felicitat. No dic que estigui malament, però penso que aquest sentiment ha de venir de l'interior, és a dir, del cor" afegia el monjo tot assenyalant que la meditació és un bon exemple per arribar a aquest estat.
Wangchen, de fet, tindrà l'oportunitat de transmetre tots els seus coneixements durant les Jornades Tibetanes Solidàries organitzades per la Casa del Tibet juntament amb el cicle de conferències Speakers'Corner que tindran lloc entre el 15 i el 17 de desembre a l'hotel Roc Blanc d'Escaldes-Engordany i on s'han programat conferències, ensenyances, cants de mantres, meditacions, concerts, un dinar solidari i, fins i tot, una cerimònia de presa de refugi budista. "Qualsevol persona amb inclinacions espirituals que estigui interessada en el despertar interior hi pot assistir" assegurava Wangchen mentre afegia que els guanys del dinar solidari es destinaran als refugiats tibetans.
El fundador de la Casa del Tíbet, de fet, planteja que qualsevol persona pot desenvolupar la seva manera de ser i convertir-se en una millor versió de si mateix. "Podem ser més alegres, més simpàtics, respectar més el medi ambient... tot és possible, però s'ha de treballar i s'ha de tenir molta paciència" destacava Wangchen qui, tot i tenir un arrelament molt fort amb la doctrina budista, té molt clar que s'han de respectar totes les religions i creences espirituals. "Ara és el moment de buscar l'harmonia entre les diferents religions. El respecte i la tolerància són molt importants en l'actualitat" plantejava Wangchen.
Wangchen, per altra banda, explicava que aquestes jornades també persegueixen l'objectiu de donar a conèixer la cultura, la filosofia del Tibet i la situació actual de la regió, precisament, a través del cicle de conferències. "Jo soc tibetà i he patit a mans dels xinesos. He viscut a diversos països com a l'Índia" recordava Wanghen. "Ara visc a Barcelona, però em sento responsable de transmetre la situació actual del Tibet, ja que molta gent ho desconeix. És una situació política greu i ningú ho sap" relatava el monjo budista.