El Senat dels Estats Units va aprovar un nou paquet d'ajudes per valor de 484.000 milions de dòlars; la llei, ara, s’envia al Congrés que està previst que la voti demà. Fins a 125.000 milions de dòlars aniran destinats a les petites empreses, ja que moltes veus havien criticat que el gruix de les ajudes beneficiaven a les grans empreses que habitualment tenen un millor accés al finançament. La suma de les diferents mesures decretades als Estats Units per combatre la crisi de la COVID-19 s'eleva a 3 trilions de dòlars. Totes aquestes accions adoptades arreu són les que estan donant suport als mercats de renda variable. Com s'explicaria, sinó, que en una situació on els futurs del petroli WTI es negocien en negatiu, del descompte d'una severa recessió econòmica i que l’S&P500 “només” cedeixi a tancament del 21/04 un 15,3% des de l'inici d’any? Liquiditat.
I aquesta mateixa liquiditat és la que sembla necessitar el deute de govern perifèric. Des de començament de setmana hem assistit a un eixamplament de les primes de risc, producte de la manca d'acord en el si del Consell Europeu que s’ha de celebrar demà. Tot gira, novament, al voltant dels coronabons o la "mutualització" dels riscos en el si de la Unió. Des de divendres passat, el 10 anys espanyol ha vist incrementar la seva rendibilitat (caiguda en preu) del 0,81% a l'1,10%; i el seu homòleg italià ha eixamplat 40 punts bàsics fins al 2,19%. Portugal a 10 anys cotitza a 1,26% (+28pb), mentre que Grècia ho fa a 2,54% (+43 pb). Aquest eixamplament pot donar una oportunitat d’entrada a aquesta classe d’actiu, ja que sembla poc probable que els països amb més dificultats no rebin alguna mena d’assistència financera. Només cal comprovar la forta demanda que acumulaven les emissions de deute d'Itàlia a 5 anys (emissió de 10.000 milions d'euros) i 30 anys (6.000 milions d'euros) que va ascendir a 110.000 milions d'euros en la jornada d’ahir. La demanda va ser gairebé 7x superior a l'oferta de paper.
En resum, persisteix la incertesa en els mercats; per mostra, el gegant de les telecomunicacions nord americà AT&T, en la seva publicació de resultats trimestrals, ha decidit no donar cap guia pel conjunt de l'exercici 2020. Els resultats han estat lleugerament inferiors a les estimacions del mercat, amb unes vendes que han ascendit a 42.800 milions de dòlars (estimat 44.200 milions) que s'han vist impactades per la suspensió de les competicions esportives (menys ingressos en publicitat) i per la pèrdua d'abonats en el segment de televisió de pagament, -897.000 en el 1T20. A nivell de benefici per acció aquest ha ascendit a 84 cèntims, respecte als 85 estimats.