Divendres 18 d'octubre de 2024
|
12:17 H
La xef Elena Arzak, durant la seva intervenció a l'Andorra Taste.
La xef Elena Arzak, durant la seva intervenció a l'Andorra Taste. (Foto: Andorra Turisme)
Fotografia de família dels participants a l'Andorra Taste.
Fotografia de família dels participants a l'Andorra Taste. (Foto: Andorra Turisme)
Turisme

L’Andorra Taste arrenca la tercera edició amb la mirada posada als països nòrdics

La nova edició de l’Andorra Taste ha arrancat aquest dimecres al matí agrupant xefs, premsa especialitzada i persones interessades en la gastronomia que han omplert la sala del Prat del Roure d'Escaldes-Engordany per gaudir de la primera jornada de l’esdeveniment.

Escaldes-Engordany.- La nova edició de l’Andorra Taste ha arrancat aquest dimecres al matí agrupant xefs, premsa especialitzada i persones interessades en la gastronomia que han omplert la sala del Prat del Roure d'Escaldes-Engordany per gaudir de la primera jornada de l’esdeveniment. Sota el lema 'Altitud vs. Latitud', aquest any el vessant professional posa el focus en la gastronomia dels països nòrdics, amb la presència de xefs destacats de Dinamarca, Suècia, Noruega i Finlàndia. Malgrat les seves distàncies i contrastos, Andorra i aquesta regió comparteixen un vincle amb la natura i una dedicació a l'autenticitat i qualitat dels seus ingredients que es posarà en valor al Prat del Roure.

Durant l’acte inaugural que ha obert oficialment l’esdeveniment, el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, ha destacat que “en un moment en què el visitant busca cada cop més experiències autèntiques, l’Andorra Taste ens posiciona com un destí que combina la bellesa de l’entorn natural amb una oferta culinària cada cop més excepcional”. En aquest sentit, ha recordat que l’esdeveniment s’emmarca dins “l’aposta estratègica del Govern i d'Andorra Turisme de potenciar un model de turisme gastronòmic de qualitat”. En l’acte també ha participat la cònsol major d’Escaldes-Engordany -parròquia amfitriona de l’esdeveniment-, que ha recordat que “des del comú ens impliquem novament amb la iniciativa conscients que es tracta d’un projecte de país que posa Andorra al calendari internacional d’esdeveniments gastronòmics, aportant talent al país i generant sinèrgies”.

Per la seva banda, el director de Vocento Gastronomía, Benjamín Lana, ha manifestat “estar segur que la llarga llista de ponents internacionals, cuiners i el sector de la gastronomia d’Andorra, alimentaran el foc necessari per avançar cap a la construcció del corpus i els valors de la cuina d’altura, de la nova cuina andorrana, que farà sentir orgullosos els ciutadans d'aquest país i atraurà els visitants per la seva veritat i singularitat”.

El tret de sortida a les jornades professionals l’ha donat el xef Àlex Kinchella (La Cort del Popaire, Andorra), a qui l’han seguit els xefs Felip Gamzell (Ang, Suècia), Christopher Haatuft (Lysverket, Noruega), Elena Arzak (Arzak, Espanya), David Yárnoz (Molino de Urdániz, Espanya) i Eduardo Salanova (Canfranc Express, Espanya). La tarda arrancarà amb Rodrigo Martínez (Beç, Andorra), Albert Franch & Luka Balac (Nolla, Finlàndia) i Frédéric Molina (Frédéric Molina au Moulin de Léré, França) com a punt final.

La trobada professional s’allargarà fins divendres quan, per primera vegada, se celebrarà una jornada de descoberta que permetrà als participants conèixer en primera persona els paisatges i productes d’Andorra. Aquell migdia es donarà pas a les jornades populars, on es podran degustar una vintena de propostes de cuiners del país, algunes d’elles aptes per a persones amb celiaquia i intolerància a la lactosa.

Andorra Taste Award a Carme Ruscalleda

En aquesta tercera edició, l’Andorra Taste Award reconeixerà la trajectòria professional de la xef catalana Carme Ruscalleda. La cuinera de Sant Pol de Mar ha estat la primera dona a obtenir 7 estrelles Michelin: tres a l’antic Restaurant Sant Pau, dos al Sant Pau de Tòquio i dos més al Moments, que actualment regenta amb el seu fill Raül Balam. Ruscalleda, doctora honoris causa per la Universitat de Barcelona, agafa així el relleu al xef peruà Gastón Acurio (Andorra Taste Award 2023) i al cuiner francès Michael Bras (2022).

La segona jornada professional serà protagonitzada per les ponències dels xefs Carles Gaig (Gaig, Espanya), Søren Selin (AOC, Dinamarca), Raül Balam (Moments, Espanya), Ricard Camarena (Ricard Camarena Restaurant, Espanya), Jean-Rémi Caillon (Alpage, França) i Andrea Tumbarello (Ristorante Don Giovanni, Andorra). També se celebraran dues taules rodones: 'L’inici de la nova cuina nòrdica' i 'Cuina de borda'.

Notícies relacionades