Divendres 18 d'octubre de 2024
|
10:39 H
Un moment del sopar inaugural de l'Andorra Taste a Unnic.
Un moment del sopar inaugural de l'Andorra Taste a Unnic. (Foto: ANA)
Un moment del sopar inaugural de l'Andorra Taste a Unnic.
Un moment del sopar inaugural de l'Andorra Taste a Unnic. (Foto: ANA)
Un moment del sopar inaugural de l'Andorra Taste a Unnic.
Un moment del sopar inaugural de l'Andorra Taste a Unnic. (Foto: ANA)
Autoritats i participants de l'Andorra Taste a les instal·lacions d'Unnic.
Autoritats i participants de l'Andorra Taste a les instal·lacions d'Unnic. (Foto: Unnic)
Turisme

L'Andorra Taste comença a escalfar fogons

L'Andorra Taste ha arrancat extraoficialment aquest dimarts amb el sopar inaugural que s'ha celebrat a Unnic, on dotze xefs del país han ofert un tast de la seva cuina basada en la  gastronomía d'alta muntanya i que ha servit per donar la benvinguda als participants de la tercera edició.

L'Andorra Taste ha arrancat extraoficialment aquest dimarts amb el sopar inaugural que s'ha celebrat a Unnic, on dotze xefs del país han ofert un tast de la seva cuina basada en la  gastronomía d'alta muntanya i que ha servit per donar la benvinguda als participants de la tercera edició.

El cap de Govern, Xavier Espot, s'ha adreçat als xefs internacionals que formaran part del congrés professional els propers tres dies, així com els mitjans de  comunicació nacionals i internacionals que cobriran aquesta tercera edició, a qui ha agraït la seva presencia. Espot ha destacat l'impacte que té la  gastronomía per  a Andorra, "no només com a atractiu turístic, sinó com a valedora de les tradicions i de les costums d'un país d'alta muntanya". El director de Vocento Gastronomía, coorganitzador de l'esdeveniment amb Andorra Turisme, ha apuntat que "el repte ja no és donar a coneixer l'esdeveniment i  consolidar-lo, perqué aixo ja s'ha aconseguit, sinó continuar mantenint l'altíssim nivell de les darreres dues edicions".

El restaurant d'Unnic ha  acollit la  cita  culinaria on, a  banda del  seu xef, hi han participat els cuiners de Les Pardines 1819, La Cort de Popaire, Kökosnot, Coure, Borda de I'Hereu, Celler d'en Toni, lsard, Youcake by Estopiñán, Sauleda by Júlia Onix, la formatgeria Batall i els embotits d'Els  Escaubells. Aquests xefs i productors locals, a més a més, participaran en la tercera edició de l'esdeveniment ja sigui amb una ponència, taula rodona o a les jornades populars.

Dimecres al matí començaran les jornades professionals sota el lema Altitud vs. Latitud, en que se succeiran les ponències, xerrades i demostracions gastronomiques que es podran seguir presencialment i en línia. A les 12.25 hores està prevista la inauguració oficial, amb la  participació del  ministre de  Turisme i Comerç, Jordi Torres, el  director de Vocento Gastronomía, Benjamín Lana, i la cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili. La trobada professional s'estendrà fins divendres al migdia, dia  en que, per  primer cop, se celebrarà una jornada de descoberta perquè els participants deixin el Prat del Roure i coneguin el territori de primera mà. A partir de divendres al migdia, les jornades populars prendran el relleu. Durant tot el cap de setmana es podran degustar una vintena propostes de restauradors del país acompanyades de música en viu, tallers infantils i showcookings. Part de l'oferta serà apta per a persones amb celiaquia i intolerància a la lactosa.

Notícies relacionades