www.andorraue.ad.

"/> www.andorraue.ad.

"/>
Dilluns 16 de setembre de 2024
|
22:00 H
Secretari d'Estat per a les Relacions amb la Unió Europea, Landry Riba, davant l'edifici administratiu del Govern.
Secretari d'Estat per a les Relacions amb la Unió Europea, Landry Riba, davant l'edifici administratiu del Govern. (Foto: E.C.)
Sector públic

El Govern publica l'acord d'associació amb la Unió Europea en català

El text de l’acord d’associació ja és públic en la versió en català. Després del procés de traducció que s’ha impulsat les darreres setmanes, les persones que vulguin poden consultar des d'aquest dimarts el document en la llengua oficial del Principat a l'apartat de publicacions del web www.andorraue.ad.

Andorra la Vella.- El text de l’acord d’associació ja és públic en la versió en català. Després del procés de traducció que s’ha impulsat les darreres setmanes, les persones que vulguin poden consultar des d'aquest dimarts el document en la llengua oficial del Principat a l'apartat de publicacions del web www.andorraue.ad.

El procés de traducció s’impulsa en dues fases, i en aquesta primera fase la ciutadania pot consultar el gran gruix del document (acord marc, protocols marc i protocol bilateral Andorra, declaracions i l’annex VIII que desenvolupa la normativa sobre lliure circulació de persones). La segona fase, que ja s’està desenvolupant, se centra en la resta d’annexos, que avui dia són públics en la versió en anglès, i que es preveu que estiguin traduïts al català durant les pròximes setmanes.

La traducció del text en català s’ha sotmès a una revisió tècnica i jurídica per part d’Andorra amb l’objectiu d’assegurar-ne una interpretació correcta i ajustada.

En paral·lel, i tal com es fa habitualment, els estats membres estan duent a terme revisions del document i fent-les arribar a la Comissió Europea per poder disposar, així, d’un text oficial tancat. Les modificacions que s’hi estan aplicant són propostes de millora i clarificació del text que, en cap cas, suposen canvis substancials en l’esperit de l’acord que s’ha negociat entre la Comissió Europea, Andorra i San Marino. Alhora, el text s’està traduint a les llengües oficials dels 27 estats membres de la Unió per disposar, així, de les diferents versions autèntiques. Un cop finalitzi tot el procés i les propostes de millora s’incorporin a la versió catalana, aquesta també tindrà qualificació d’autèntica.

Els documents íntegres de l’acord d’associació entre Andorra i la UE es van fer públics en la versió anglesa original, i per tant i consultables per a tothom, el passat 26 d’abril, un cop van finalitzar els treballs de revisió tècnica de les parts negociadores.

Notícies relacionades