Dilluns 16 de setembre de 2024
|
21:42 H
Una imatge de l'ampliació que està enllestint Hive Five de les seves instal·lacions.
Una imatge de l'ampliació que està enllestint Hive Five de les seves instal·lacions. (Foto: Hive Five)
El CEO de l'Univers Bomosa, Marc Taló.
El CEO de l'Univers Bomosa, Marc Taló. (Foto: Hive Five)
Empresa

El 'coworking', una opció a l'alça

El creixement del 'coworking' és exponencial. De fet, segons el darrer Estudi de Creixement Global del Coworking el 2024 s'arribarà als 40.000 espais de treball compartit arreu del món, doblant d'aquesta manera la xifra que es donava quatre anys enrere.

Andorra la Vella.- El creixement del 'coworking' és exponencial. De fet, segons el darrer 'Estudi de Creixement Global del Coworking' el 2024 s'arribarà als 40.000 espais de treball compartit arreu del món, doblant d'aquesta manera la xifra que es donava quatre anys enrere, una dada que cal tenir en compte coincidint amb la commemoració, aquest 9 d'agost, del dia internacional del 'coworking'. Andorra no és una excepció en aquest creixement i en els darrers temps és freqüent veure com proliferen nous espais d'aquest tipus. El CEO de l'Univers Bomosa, Marc Taló, i responsable de Hive Five, un dels 'coworkings' que fa més anys que es van instal·lar al país, destaca que "caldrà veure si continua creixent o la xifra s'estabilitza". Aquests espais són un bon suport per als emprenedors i Taló destaca que "Andorra en poc temps ha fet passes de gegant en diversificar sectors prioritaris" més enllà dels tradicionals i considera que això "ha ajudat molt a fer l'entramat empresarial més competitiu".

Actualment, Hife Five compta amb uns 140 usuaris i tal com comenta Taló es tracta de persones de "més de trenta nacionalitats, que representen més de 50 sectors" d'activitat amb un domini del tecnològic. El CEO de l'Univers Bomosa destaca que la "col·laboració híbrida" i els esforços que s'estan fent tant des del sector privat com des del públic estan fomentant l'emprenedoria i en aquest impuls valora satisfactòriament el reglament que recentment ha aprovat l'executiu i que regula el treball compartit, desplegant el que establia la Llei de l'economia digital, l'emprenedoria i innovació. Taló valora que des del ministeri de Presidència, Economia, Treball i Habitatge se'ls "donés l'oportunitat" als 'coworking' del país a dir-hi la seva i afegeix que van estar "contents" de poder aportar el seu punt de vista. El que més subratlla el responsable d'Univers Bomosa són les "garanties no només jurídiques" que es donen als 'coworkers' amb aquest text, que serveix entre d'altres per fixar "els estàndards mínims" que han de complir aquests espais de treball i que serveixin per exemple per diferenciar entre "un 'coworking' i un espai on es lloguen taules i cadires".

I és que Taló reivindica que l'objectiu de Hife Five és "garantir uns estàndards mínims de treball i poder donar serveis d'alt valor afegit" als usuaris. En aquest sentit, exposa que la filosofia del seu 'coworking' és "generar comunitat" i que, per tant, els usuaris trobin "molt més que un espai amb taules i cadires". Això es plasma amb tot un seguit de serveis que es donen perquè els emprenedors "se sentin ben acompanyats en el creixement del seu projecte". Per això es programen activitats setmanals, fins i tot amb altres 'coworkings' del país, com Ingeni o entitats com Actinn. De manera paral·lela, després de l'estiu ampliaran l'espai amb 1.000 metres quadrats més per oferir nous serveis com un gimnàs o sales per a pòdcasts. El total de punts de treball que tindran entre els actuals i l'ampliació serà de 250, ja que amb l'ampliació se'n guanyaran 94.

Notícies relacionades