Dijous 19 de setembre de 2024
|
03:46 H
El Govern ha regulat els 'coworkings'.
El Govern ha regulat els 'coworkings'. (Foto: Hive Five)
Empresa

Reglament per regular els 'coworkings'

El consell de ministres ha aprovat el reglament que regula els espais compartits de treball o 'coworking', tal com estableix la Llei de l'economia digital, l'emprenedoria i innovació. La norma determina que cal regular via reglamentària aspectes com les superfícies mínimes d'aquests espais, les característiques mínimes exigibles, el procediment d'autorització d'empreses d'explotació dels anomenats 'coworking', i la regulació detallada del registre dels espais compartits de treball.

Andorra la Vella.- El consell de ministres ha aprovat el reglament que regula els espais compartits de treball o 'coworking', tal com estableix la Llei de l'economia digital, l'emprenedoria i innovació. La norma determina que cal regular via reglamentària aspectes com les superfícies mínimes d'aquests espais, les característiques mínimes exigibles, el procediment d'autorització d'empreses d'explotació dels anomenats 'coworking', i la regulació detallada del registre dels espais compartits de treball.

Aquests espais permeten generar un ecosistema que contribueixi a la generació i el creixement d'empreses innovadores que situïn Andorra com un país competitiu a l'hora d'emprendre una activitat econòmica.

El nou reglament permetrà la possibilitat que els comerços d'activitats de despatx oficina es registrin en l'àmbit domiciliari en aquests 'coworkings', un fet que facilitarà que es puguin alliberar pisos ocupats amb aquesta finalitat i que aquests puguin retornar al mercat d'habitatges de lloguer.

Les persones físiques i jurídiques que actualment ja exploten espais compartits de treball o 'coworking' disposaran d'un termini de sis mesos perquè compleixin amb el que s'estableix al reglament. En aquest sentit, el ministre portaveu, Guillem Casal ha posat en relleu que actualment hi ha una trentena de societats que tenen com a epígraf el de 'coworking' tot i que "no totes" es dediquen a aquesta activitat. De fet, ha puntualitzat que n'hi ha una desena que són espais compartits de treball.

Notícies relacionades