Diumenge 08 de setembre de 2024
|
03:35 H
Aprovat un nou CDI amb Letònia.
Aprovat un nou CDI amb Letònia. (Foto: Govern d'Andorra)
Sector públic

Llum verda al conveni per eliminar la doble imposició amb Letònia

El consell de ministres ha aprovat aquest dimecres la signatura d’un conveni per eliminar la doble imposició (CDI) amb Letònia. Es tractarà del 18è acord d’aquestes característiques que signa el Govern.

Andorra la Vella.- El consell de ministres ha aprovat aquest dimecres la signatura d’un conveni per eliminar la doble imposició (CDI) amb Letònia. Es tractarà del 18è acord d’aquestes característiques que signa el Govern.

Un cop realitzada l’aprovació per part dels governs de Letònia i Andorra, el següent pas serà la signatura del conveni per eliminar la doble imposició en matèria d’impostos sobre la renda i sobre el patrimoni, i per prevenir l’evasió i l’elusió fiscals. Es preveu que això succeeixi a la tardor.

Posteriorment, s’haurà de sotmetre a l’aprovació parlamentària, tal com s’ha fet aquesta mateixa setmana quan el Consell General ha ratificat sengles CDI amb Lituània i amb la República de Corea.

Es culminen així unes negociacions que van avançar força arran de la trobada realitzada el passat 2023 entre el cap de Govern, Xavier Espot, i el president de la República de Letònia, Edgars Rinkevics, a Nova York, en el marc de l’Assemblea General de les Nacions Unides.

La rúbrica del CDI amb Letònia es va realitzar a final de gener d’enguany durant una primera i única ronda de negociacions.

Notícies relacionades