Diumenge 08 de setembre de 2024
|
03:46 H
Etalentum aterra a Andorra.
Etalentum aterra a Andorra. (Foto: Etalentum)
Empresa

Etalentum aterra a Andorra per connectar les empreses del país amb el talent internacional

Etalentum, empresa de selecció de personal espanyola, inicia la seva activitat a Andorra aquest mes de juliol, per oferir a les empreses locals accés a talent qualificat internacional. La companyia, amb seu central a Catalunya, disposa d'una cartera formada per més de 300.000 candidats i ha dissenyat un software de cribratge propi que li permet detectar professionals a nivell global.

Andorra la Vella.- Etalentum, empresa de selecció de personal espanyola, inicia la seva activitat a Andorra aquest mes de juliol, per oferir a les empreses locals accés a talent qualificat internacional. La companyia, amb seu central a Catalunya, disposa d'una cartera formada per més de 300.000 candidats i ha dissenyat un software de cribratge propi que li permet detectar professionals a nivell global.

Els serveis que oferirà Etalentum a Andorra estan especialment pensats per a aquest mercat, conscients de la dificultat de les empreses per aconseguir tot el personal qualificat que necessiten. Segons les dades del Servei d'Ocupació, els llocs de treball oferts sense cobrir el 2023 van estar al voltant dels 2.140 de mitjana, un màxim històric. Aquest desequilibri ha anat en augment els darrers anys, motiu pel qual la captació de talent es manifesta com un dels grans reptes per a les empreses andorranes.

"Andorra té una taxa d'atur de l'1,3%, una de les més baixes d'Europa. Aquest fet, sumat a la diversificació cap a nous sectors d'activitat i el seu dinamisme econòmic, fa necessària la captació de talent fora del territori. Localitzar les persones adequades per ocupar un lloc de treball i interessades en anar a viure al país pot constituir per a les empreses un element diferencial de creixement i competitivitat", afirma David Boixader, CEO i cofundador d'Etalentum.

Etalentum és una empresa nascuda a Catalunya, amb 40 oficines a tot l'estat espanyol i amb més de 10 anys de trajectòria, que disposa d'una base de dades de candidats actualitzada permanentment i formada per més de 300.000 persones. A més, ha dissenyat un software basat en intel·ligència artificial (IA) que utilitza l'experiència prèvia en més de 1.500 processos de selecció que es realitzen anualment i que aconsegueix un alt nivell d'eficàcia. El sistema està entrenat per treballar amb múltiples paràmetres simultàniament, analitzant els requisits de les empreses i evitant els descarts automàtics.

"Aquest robot i l'experiència dels nostres consultors ens permet identificar ràpidament aquells candidats que seran idonis per al lloc de treball, a més de tenir en compte la variable que suposa tenir o no predisposició per canviar de residència, un element crucial per garantir una bona adaptació al lloc de treball i reduir-ne la rotació", explica Boixader.

Etalentum, reconeguda per la seva capacitat innovadora pel Centro para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación (CDTI) del Ministerio de Ciencia y Innovación del Govern espanyol, és una empresa que es caracteritza per integrar la tecnologia amb l'experiència i la capacitat del seu equip humà.

La decisió d'obrir una oficina a Andorra ha estat una decisió estratègica de la companyia. Ubicada a la parròquia d'Andorra la Vella, la nova delegació d'Etalentum respon a la filosofia de l'empresa d'estar a prop dels seus clients. "Per molt que tota la nostra maquinària estigui darrere de qualsevol projecte, per a nosaltres és fonamental la proximitat per connectar amb les necessitats dels clients i donar una ràpida resposta", conclou el CEO d'Etalentum.

Notícies relacionades