Dijous 21 de novembre de 2024
|
12:44 H
Evangelina Constable i Gustavo Corradi, de Gec Benestar.
Evangelina Constable i Gustavo Corradi, de Gec Benestar. (Foto: GEC)
Speaker's Corner

Cap a una visió més integradora: 'Què té a veure el benestar emocional amb l'eficiència al treball?'

Andorra la Vella.- En una vida moderna "altament influenciada per la tecnologia", amb una alta especialització, en què perdem de vista un enfocament "més integrador, més holístic" i en què la ciència "s'ha oblidat del tot", i, per tant, "no ofereix una visió unificada", la proposta de la ciència unificada presenta una "cosmovisió més integradora". Ofereix una "nova mirada" tenint en compte que "el benestar és un estat d'equilibri" i que, per tant, cal tenir en compte que "tot està connectat" i que aquesta connexió té conseqüències. Això és el que tractarà de transmetre Gustavo Corradi, de Gec Benestar, en la xerrada que oferirà aquest dimecres a les 19.30 hores a l'hotel Roc Blanc, en el marc de l'Speakers'Corner.

D'aquesta manera, Corradi defensa que la ciència unificada és un llenguatge en què diferents vessants científics troben un punt d'unió i que cerca el benestar no només personal sinó també social. A través de la seva xerrada buscarà "obrir un seguit de preguntes" com per exemple "què té a veure el benestar emocional amb l'eficiència al treball?" o "què tenen a veure el coneixement de la física amb la tecnologia i com impacta això en el medi ambient?", entre moltes altres. I com es pot plasmar tot això en el nostre benestar? En prendre consciència que les nostres emocions tenen un impacte en l'entorn i viceversa i com això ens pot portar a tenir-ho present, prendre-ho en càrrec i tenir una "comunicació més sincera". Això, defensa Corradi, ens pot portar a "una millor gestió del dia a dia".

I si Corradi incideix en la part més 'teòrica', més divulgativa d'aquest corrent, la seva companya de Gec Benestar, Evangelina Constable, "aterrarà" aquestes nocions intentant aportar als assistents al taller de dansa viva del dia 16 (10 hores) un "canvi de mirada". Constable defensa que la "dansa és un llenguatge per expressar un succeir grupal" i reivindica aquesta expressió, ja que considera que en els temps actuals "no sabem ni què vol dir expressar". La seva proposta ha de servir per veure, per exemple, que entrem en "contradiccions sense pensar-hi" i que hauríem de "revisar" la manera en què diem paraules tan senzilles com "sí i no". La seva proposta fuig d'"automatismes" i cerca trobar, a través del moviment de la dansa, un "llenguatge personal" un ser "més jo", és a dir, a trobar una "coherència" deixante enrere "els automatismes, els moviments automàtics". L'objectiu és que les persones es puguin "flexibilitzar", creixin en l'àmbit expressiu i recuperin la manera de "sorprendre's". Destaca que no cal saber ballar sinó que els assistents han d'assistir al taller amb la intenció de provar coses noves. I quin pot ser el resultat de prendre part en aquesta activitat? Corradi, com a 'participant' en les propostes de Constable, ho té clar: "El primer que aconsegueixes és un canvi d'ànim, una expansió en la mirada", una mena de "clic", que conviden a provar.

Notícies relacionades