Dilluns 25 de novembre de 2024
|
02:56 H
Els tres primers classificats del Taller d'Emprenedors 2019.
Els tres primers classificats del Taller d'Emprenedors 2019. (Foto: M. P.)
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i el rector de l'UdA, Miquel Nicolau, durant l'acte de clausura del Taller d'Emprenedors 2019.
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i el rector de l'UdA, Miquel Nicolau, durant l'acte de clausura del Taller d'Emprenedors 2019. (Foto: M. P.)
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i el rector de l'UdA, Miquel Nicolau, amb els primers classificats del Taller d'Emprenedors 2019.
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i el rector de l'UdA, Miquel Nicolau, amb els primers classificats del Taller d'Emprenedors 2019. (Foto: M. P.)
Empresa

El Taller d'Emprenedors impulsa la creació de 95 empreses en 20 anys

Sant Julià de Lòria.- Des que es va iniciar el Taller d'Emprenedors a la Universitat d'Andorra (UdA) el curs 1999-2000, hi ha hagut fins a 358 emprenedors inscrits. D'aquests, 272 han finalitzat el seu pla d'empresa i 95 projectes s'han convertit en una realitat. Així ho ha confirmat aquest dijous el coordinador del Taller d'Emprenedors, Joan Gonfaus, en l'acte de clausura del taller de l'edició del 2019 on, de les quinze idees presentades inicialment, s'han consolidat deu plans d'empresa, dels quals un d'ells ja es troba en funcionament i tres es troben en procés de constitució.

Com en les passades edicions, hi ha hagut tres guanyadors corresponents als emprenedors que han quedat en primera, segona i tercera posició. Paikan Bichot, amb la seva iniciativa de comercialització d'obres d'art, s'ha endut els 2.000 euros del primer premi; Estrella Matas i Mònica Duran s'han fet amb la segona posició amb el seu projecte de cafeteria socioassistencial i formació sociosanitària i han estat guardonades amb un premi de 1.300 euros, i el tercer premi, de 750 euros, ha estat per a Jordi Pons amb el seu projecte de transformació de cotxes normals a elèctrics.

L'acte ha comptat amb la presència del rector de l'UdA, Miquel Nicolau, que ha recordat la importància que hi hagi emprenedors al país perquè sorgeixin noves empreses. A més, aquests cursos que s'han celebrat cada dijous al llarg de quatre mesos, "també ajuden a ser proactius als llocs de treball" i ha titllat la formació com a "fonamental". Així, Nicolau ha anunciat que l'UdA incorporarà a partir del setembre un espai de creació emprenedora que es complementarà amb els tallers.

Tampoc hi ha faltat en l'esdeveniment el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, que ha destacat que el projecte "està més que consolidat" al llarg d'aquestes dinou edicions. "Molts d'ells han tirat endavant el seu projecte personal, s'han constituït com a emprenedors muntant la seva empresa i, per tant, penso que és un bon projecte que serveix per acostar el món educatiu, el món privat i el de la iniciativa personal" ha declarat, esperant que els tallers perdurin en els pròxims anys. A banda, ha indicat que al llarg de les edicions s'ha anat donant una resposta més concreta a allò que els emprenedors necessiten, donant suport en aquells aspectes "en els quals l'emprenedor no té la formació o experiència necessària".

Notícies relacionades