Els emojis, les emoticones que fem servir per expressar sentiments i estats d’ànim i reforçar els missatges escrits que enviem a través de WhatsApp i les xarxes socials, s’ampliaran amb noves icones relacionades amb la discapacitat i en altres àmbits com l'alimentació.
El consorci que s’encarrega d’actualitzar la biblioteca d’emojis ha anunciat la incorporació de fins a 230 noves icones, entre les quals destaquen les que mostren audiòfons, cadires de rodes, extremitats protèsiques, bastons per a persones cegues o gossos guia. També hi ha icones que representen el llenguatge de signes per a persones sordes. Així mateix, s’han fet versions de les icones amb homes i dones de diferents ètnies, per tal que siguin més inclusives.
Pel que fa al menjar, ara ja es podrà fer un sofregit, ja que s'ha inclòs la ceba i l'all a la llista d'ingredients. També hi ha mantega i gofres, el falàfel i la infusió preferida de molts sud-americans: el mate. També s'hi ha afegit un suc de fruita en tetrabrick i un glaçó de gel a punt de desfer-se.
Amb l'actualització arribaran un grup d'animals nous: el flamenc, l'orangutan, la mofeta i l'os peresós, que també es podrà combinar amb una cara que badalla. El sari, peça de roba típica de les dones de l'Índia arriba juntament amb banyadors, calçotets i l'armilla taronja de seguretat. Segons un recompte fet el 2018, la icona que més es fa servir és la de la cara riallera amb llàgrimes als ulls.