Al llarg de les divuit edicions del Taller d'Emprenedors, la iniciativa ha comptat amb la participació de 343 inscrits i 87 alumnes de la Universitat d'Andorra, s'han materialitzat 262 plans d'empresa i s'han creat 90 empreses, més les que puguin sorgir dels plans d'empresa d'aquest any, que han estat un total de catorze. Les xifres s'han donat a conèixer durant l'acte de lliurament dels diplomes i dels premis a les tres millors iniciatives.
Els guanyadors d'enguany han estat pràcticament els mateixos que ja van ser premiats fa dues setmanes en el projecte 'Elevator Pitch' d'Andbank, que guardonava les millors presentacions de l'empresa. Benjamí Pardo, amb la seva iniciativa de serveis sociosanitaris a domicili, s'ha endut els 2.000 euros del primer premi; Cristina Pitart, amb el seu centre caní, s'ha endut el segon premi, de 1.300 euros, i el tercer premi, de 750 euros, s'ha repartit entre José Antonio Comba, amb el seu projecte de retolació de vehicles, i Anna Moles, amb la seva iniciativa de decoració floral.
L'acte ha comptat amb la presència del rector de l'UdA, Miquel Nicolau, que és on es porta a terme el Taller d'Emprenedors, i del ministre d'Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, que ha destacat que, després de divuit anys, la iniciativa està perfectament consolidada i és un molt bon trampolí per tots els que volen engegar una empresa.
Saboya considera que hi ha moltes iniciatives per ajudar els emprenedors, però fa falta un ecosistema o una xarxa que afavoreixi l'emprenedoria al màxim, posant-los en contacte amb els inversors i fomentant que puguin sortir cap a fora. Per canviar el model productiu del país, "cal passar de la venda al país a exportar béns i serveis cap a fora", ha assegurat.
L'acte d'aquest dijous a la Universitat d'Andorra ha finalitzat amb una xerrada d'un dels participants del taller de l'any passat, l'exministre Jordi Alcobé, sobre la seva experiència com a emprenedor novell.