"/> "/>
L’emprenedoria a Andorra, la creació de talent i l’aposta perquè arribin al país empreses tecnològiques de renom són elements que fa ja un temps que s’han convertit en una aposta de país, especialment a través de la tasca que fa Andorra Desenvolupament i Inversió (Actua). Ara comptaran amb un nou col·laborador, que ha de servir d’“aparador internacional” per donar a conèixer tot el que es cou a Andorra en el món de l’emprenedoria, així com per fomentar-la i incidir en la col·laboració de tots els implicats. Així ho ha defensat Ferran Martínez, director d’aquest nou projecte (i exjugador de bàsquet professional), que porta per nom Startup Grind. Es tracta d’una comunitat internacional d’emprenedors, “la més gran del món”, que va néixer a Silicon Valley i que ja és present a 365 ciutats, de 125 països diferents. Ara també hi serà a Andorra.
Startup Grind pretén ser una “plataforma”, un “altaveu” per explicar al món “les virtuts d’un país tan obert a l’atracció de talent”, ha defensat Martínez. Treballarà, per tant, perquè es vegi Andorra “com una oportunitat” de negoci. I ho farà sobretot a partir de la celebració d’esdeveniments que reuneixin a tots els emprenedors del país. En aquests actes es portarà a personalitats, professionals i empresaris d’èxit perquè “expliquin el seu cas”. Es farà en un format distès d’estil entrevista i s’emetrà per a tot el món. El primer convidat és el ministre d'Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, que explicarà en què consisteix i quins beneficis representa l’acord que Andorra té amb el Massachusetts Institute of Technology (MIT). La cita serà el proper dimecres, a les 19 hores, al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Saboya explicarà “a tot el món” el projecte de fer del país “una Smart City”, com a “exemple per a d’altres ciutats i països”, ha manifestat Martínez.
L’objectiu és anar fent esdeveniments d’aquestes característiques de manera regular, de manera que es vagi creant “comunitat”, ha defensat el director d'Startup Grind al sud d'Europa, Àlex Rodríguez. “Volem ser ‘partner’ internacional de totes les iniciatives d’emprenedoria a Andorra”, ha afegit.
Rodríguez i Martínez ha parlat dels valors d’aquesta comunitat internacional per fer entendre millor cap a on volen direccionar el projecte. Valors com 'fes amics, no contactes'; 'ajuda als altres abans que a tu mateix'; 'primer dona i després rep', o 'si et rendeixes, no arribaràs mai enlloc'.
Startup Grind Andorra compta amb el patrocini d’Actua, del Niu d’Andorra Telecom i de Vall Banc. Precisament la directora d’Actua, Judit Hidalgo, ha celebrat aquesta adhesió a la comunitat perquè “posiciona Andorra a un mapa on no podem no ser-hi”, ha plantejat.