Buscar feina convencional, o tirar-se al carro de les noves tendències laborals, que a primera vista aporten fama i diner ‘fàcil’ sense pràcticament haver de sortir de casa. Els joves ho tenen clar, o almenys així es desprèn del moviment de persones que hi havia davant les conferències dels ‘youtubers’ The Grefg i Thetoretegg1, en el marc de 8è Fòrum Estudiants-Empresa. Més d’un centenar de joves atents a les explicacions dels dos joves famosos, que des de fa uns anys s'han establit a Andorra. Quant guanyen? Tarden molt en fer els vídeos? Com van decidir fer-se ‘youtubers’? Aquestes són algunes de les preguntes que els han fet els assistents. Mentrestant, als prop de cinquanta expositors de la resta del saló, molt poc moviment de joves, pràcticament nul en alguns moments.
The Grefg i Thetoretegg1 han assegurat que són feliços a Andorra, que guanyen molts diners i que pràcticament ho fan tot des de casa seva. Un estil de vida si més no atractiu i que ha enlluernat els presents. “És un tema d’actualitat que els joves seguim molt”, ha assegurat l’estudiant Daniel Piñeiro, i també ho ha destacat el jove Tomas Quiroga.
El Fòrum Estudiants-Empresa, que s’ha celebrat durant tot el divendres al matí, és un espai per connectar les dues parts, i apropar als primers al món laboral. En aquesta edició, tal com ha explicat la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, s’ha decidit canviar-ne la ubicació. Fins ara s’instal·lava al Centre de congressos d’Andorra la Vella, i aquest divendres ho ha fet a la sala Prat del Roure d’Escades Engordany, perquè el primer emplaçament “es quedava petit”. A la sala Prat del Roure els 45 expositors tenen més espai, i l'han compartit amb una zona dedicada a les conferències i minitrobades. A la sala de fora s’hi han ubicat les empreses de formació. “Està tenint molt bona acceptació”, cosa que fa pensar que l’any vinent es repetirà l’experiència, ha manifestat la ministra.
Vora 400 alumnes han passat pel Fòrum al llarg del matí i fins les dues del migdia. “És la primera vegada que vinc, i m’ha agradat”, ha explicat l’alumna Ana Isabel Gutiérrez, “aquí és més fàcil trobar feina que a Espanya”, perquè es donen “més facilitats als joves” també per fer feines temporals, ha afegit.
L’aspecte del treball temporal és dels que més es potencia al Fòrum. Feines per les vacances, pel cap de setmana, “que creen lligams i en un futur es poden convertir en una relació més laboral”, ha defensat Gelabert.