Andorra la Vella.- El ritme de vida actual ha propiciat una societat més individualitzada i també poca satisfacció amb un mateix. Aconseguir la felicitat absoluta és difícil perquè sempre hi ha algun entrebanc que apareix pel camí, però tenir un benestar amb un mateix és quelcom que es pot assolir a còpia de treballar certs pilars. Aquests aspectes són els que intentarà explicar Carles Illescas a la conferència 'Descobrint els pilars del creixement personal', que impartirà el dimarts a dos quarts de vuit del vespre dins el cicle de conferències Speakers'Corner, que organitza Ments Inquietes —un projecte impulsat per l’Helena i l’Edu— a l’hotel Roc Blanc.
Aquest cicle de xerrades, que se celebra cada primer dimarts de mes, neix amb l’objectiu de reforçar el teixit col·lectiu i oferir eines per construir una societat més conscient, més forta i connectada. En aquesta ocasió, la proposta comptarà amb la mirada i experiència de Carles Illescas, professor d’Economia, divulgador i autor de 'La guia definitiva del creixement personal'.
Per Illescas, actualment hi ha tota una sèrie d’elements que estan afavorint el malestar emocional i mental de la societat: les xarxes socials que projecten models de vida irreals, l’aïllament que promouen les plataformes d’entreteniment, la pèrdua de comunitat, la manca de relacions de qualitat o la creixent competitivitat que acaba derivant en una sensació de solitud. Davant d’aquest panorama, Illescas defensa la necessitat de treballar el creixement personal com una eina imprescindible per viure millor.
El conferenciant exposarà la seva pròpia metodologia estructurada, anomenada SER – FER – ASSOLIR, un sistema que planteja un recorregut progressiu per construir una vida més plena. "El creixement personal no depèn d’un únic aspecte, sinó d’un conjunt de pilars que cal treballar de manera equilibrada", explica Illescas. Entre aquests pilars hi trobem l’autoconeixement, l’autoestima, la creativitat, la responsabilitat, l’autodisciplina, així com cuidar la salut, menjar bé, establir relacions de qualitat o marcar-se objectius laborals clars.
"No es tracta d’aconseguir una felicitat absoluta i permanent sinó de sentir que avances, que et coneixes millor, que et relaciones millor amb el teu entorn i que estàs desplegant el teu potencial", puntualitza Illescas.
A més, la sessió tindrà un caràcter eminentment pràctic. La voluntat tant d’Illescas com de l’Helena i l’Edu, impulsors de Ments Inquietes, és que el públic no sigui només espectador, sinó part activa de la xerrada. Per aquest motiu, la ponència combinarà l’exposició de conceptes amb dinàmiques participatives que ajudaran els assistents a posar en pràctica allò que s’hi expliqui.