Dimecres 12 de març de 2025
|
12:27 H
La masterclass ha exhaurit les places pel 20 de març.
La masterclass ha exhaurit les places pel 20 de març. (Foto: Unnic)
Empresa

Descobrir els secrets dels còctels que van desafiar la Llei seca

Unnic organitza una nova masterclass de cocteleria inspirada en una de les èpoques que va marcar la història dels Estats Units

Andorra la Vella.- Les classes magistrals de cocteleria són un dels principals reclams dels esdeveniments que Unnic organitza al llarg de l'any. Les sessions, conduïdes pel cocteler Jesús Abia, mostren als assistents els passos d'elaboració d'aquestes begudes i els secrets per crear un producte diferencial. Tot plegat sota una temàtica concreta.

En aquesta ocasió, Unnic presenta una nova masterclass de cocteleria sota la temàtica de la Llei Seca que tindrà lloc el proer 20 de març i que, a hores d'ara, ja ha exhaurit les places disponibles. Per això, el recinte ha decidit obrir més places per a una sessió que se celebrarà el 19 de març.

Malgrat que al llarg de la història existeixen diversos estats que han promulgat una Llei seca en diverses ocasions de forma total o parcial, la més coneguda pel públic general és la que va entrar en vigor als Estats Units el gener del 1920. La Prohibition Act, també coneguda com a Llei seca o Volstead Act pel congressista republicà que més esforços va fer per a la seva aprovació, declarava la prohibició de la producció, la distribució i la venda de begudes alcohòliques.

La Llei seca, recordada com una de les més impopulars de la història dels Estats Units, va quedar recollida en la 18a esmena de la Constitució, va ser vigent durant gairebé 14 anys i és l'única esmena que ha acabat sent revocada.

Per tal de recordar aquesta efemèride, Unnic convida al públic a un viatge fins a la dècada del 1920, una era de jazz, misteri i clandestinitat. Durant la Llei seca, els bars ocults o 'speakeasies' van convertir-se en un referent on la creativitat dels 'bartenders' va donar vida a alguns dels còctels més icònics de la història.

En aquesta masterclass, doncs, s'explicaran les begudes que van desafiar la prohibició, s'aprendran les tècniques dels veritables mestres de la mixologia clandestina i es degustarà el sabor d'una de les èpoques més rellevants de la història. D'aquesta manera, la sessió inclourà la preparació de tres còctels inspirats en la Llei seca amb ingredients prèmium i un maridatge especial amb dues tapes 'clandestines'.

Notícies relacionades