Divendres 25 d'octubre de 2024
|
04:22 H
La frontera hispanoandorrana.
La frontera hispanoandorrana. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

Lleuger descens en el preu de les importacions al juliol

Els preus de les importacions durant el mes de juliol van experimentar una variació negativa del 0,2% en relació amb l'any anterior. Així mateix, tal com publica aquest dijous el departament d'Estadística, si es comparen aquestes dades amb les del mes de juny, els preus de les importacions van baixar un 3,8%.

Andorra la Vella.- Els preus de les importacions durant el mes de juliol van experimentar una variació negativa del 0,2% en relació amb l'any anterior. Així mateix, tal com publica aquest dijous el departament d'Estadística, si es comparen aquestes dades amb les del mes de juny, els preus de les importacions van baixar un 3,8%.

En el mateix període, els preus de les exportacions van caure un 5,4% en relació amb l'any anterior. En comparació amb el mes de juny, els preus de les exportacions van registrar un lleuger ascens del 0,1%.

En termes interanuals i segons els grups d'utilització, els preus dels béns de consum van incrementar-se un 1,7%, els béns d'intermedis van caure un 27,9% i els béns de capital van pujar un 2%.

Si s'agafa com a referència la classificació unificada del comerç internacional (CUCI), en importacions, es destaca la majoria de grups tenen variacions interanuals negatives. En especial el preu de la partida d'articles manufacturats classificats principalment segons la primera matèria, que decreix un 14,4%. En canvi, per la part positiva s'ha de remarcar el creixement en el preu del grup maquinària i equips de transport, amb un increment del 26,8% i la partida d'olis, greixos i ceres, d'origen animal i vegetal, amb una variació positiva del 17,9% respecte al mateix mes de l'any anterior.

En el conjunt de zones geogràfiques, al juliol d'enguany, destaca l'evolució dels preus de l'índex en matèria d'importacions provinents de la resta de la UE i Gran Bretanya, amb un creixement interanual del 27,5%, i la part negativa destaca la variació dels preus de les importacions provinents de la resta del món, que tenen un descens del 10,9%.

Notícies relacionades