"/> "/>
Dimecres 23 d'octubre de 2024
|
16:29 H
El cònsol major d'Andorra la Vella, Sergi González, i el conseller de Transformació Digital i Sostenibilitat, i d’Habitatge, Marc Torrent, al davant de la parcel·la on es vol impulsar habitatge.
El cònsol major d'Andorra la Vella, Sergi González, i el conseller de Transformació Digital i Sostenibilitat, i d’Habitatge, Marc Torrent, al davant de la parcel·la on es vol impulsar habitatge. (Foto: M. F.)
La parcel·la en què el comú d'Andorra la Vella vol impulsar un projecte publicoprivat d'habitatge.
La parcel·la en què el comú d'Andorra la Vella vol impulsar un projecte publicoprivat d'habitatge. (Foto: M. F.)
La parcel·la a tocar del Jovial on el comú vol impulsar un projecte d'habitatge.
La parcel·la a tocar del Jovial on el comú vol impulsar un projecte d'habitatge. (Foto: M. F.)
Sector públic

Andorra la Vella impulsa un projecte publicoprivat d'habitatge en una parcel·la davant de Jovial

El comú d'Andorra la Vella publicarà aquest dimecres al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) un concurs per a la concessió d'un projecte d'habitatge publicoprivat en un terreny propietat comunal que es troba tot just al davant de Jovial. Es tracta d'una parcel·la en què el comú calcula que es podran arribar a construir entre 40 i 50 habitatges. El cònsol major d'Andorra la Vella, Sergi González, ha posat en relleu que aquesta proposta s'emmarca dins el projecte Recuperem espais i que abans d'impulsar-lo han parlat amb "empreses constructores, la CEA, l'Acoda" per analitzar què és el que va passar la passada legislatura amb el projecte del Cedre, que no va prosperar, i així "recollint tots aquests neguits de per què no es va presentar gent" s'ha concebut un concurs amb una concessió a 50 anys en què es preveu que la construcció i la gestió vagi a càrrec del privat.

Andorra la Vella.- El comú d'Andorra la Vella publicarà aquest dimecres al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) un concurs per a la concessió d'un projecte d'habitatge publicoprivat en un terreny propietat comunal que es troba tot just al davant de Jovial. Es tracta d'una parcel·la en què el comú calcula que es podran arribar a construir entre 40 i 50 habitatges. El cònsol major d'Andorra la Vella, Sergi González, ha posat en relleu que aquesta proposta s'emmarca dins el projecte Recuperem espais i que abans d'impulsar-lo han parlat amb "empreses constructores, la CEA, l'Acoda" per analitzar què és el que va passar la passada legislatura amb el projecte del Cedre, que no va prosperar, i així "recollint tots aquests neguits de per què no es va presentar gent" s'ha concebut un concurs amb una concessió a 50 anys en què es preveu que la construcció i la gestió vagi a càrrec del privat.

Així, segons el mandatari comunal, s'ha ideat aquest concurs amb certs canvis respecte al del Cedre per mirar de fer-lo més atractiu. Un dels primers és que les empreses tindran 60 dies per presentar els projectes i no 30 com es va donar en el cas de Santa Coloma. Pel que fa al TIR, al retorn, s'ha situat en més del 5%, mentre que al Cedre s'estava en un 4%. A més a més, González ha recordat que en el cas de l'edifici de Santa Coloma "hi havia un problema" que era que ja hi havia una estructura construïda i unes clàusules que determinaven que "si hi havia algun problema estructural el concessionari se n'havia de fer càrrec" i no hi havia tampoc uns estudis sobre l'estat d'aquests fonaments. "Aquí és una superfície on ja hi ha molta profunditat, per tant, moviments de terra seran pocs", ha emfasitzat el cònsol major sobre la parcel·la que s'oferirà als privats i això, juntament amb els preus que s'han estat treballant sobre els habitatges, "farà atractiu" aquest concurs, s'ha mostrat convençut. A més, hi haurà unes plantes que el privat podrà gestionar per fer trasters, aparcaments o d'altres usos que cregui convenient, la qual cosa "és un atractiu perquè el privat pugui participar en aquesta concessió".

Quant als terminis, el concurs sortirà publicat aquest mateix dimecres al BOPA i els privats tindran, com s'ha comentat, 60 dies per fer les seves propostes; posteriorment tindran sis mesos per dissenyar el projecte i es calcula que l'obra s'allargui uns 30 mesos. De moment no hi ha un perfil de destinatari pensat per a aquest edifici però les propostes dels privats que incloguin, per exemple, habitatges per a persones amb mobilitat reduïda tindran una major puntuació, i també tindran més punts si l'oferta que fan és més favorable que els requisits marcats en la convocatòria. "El comú no ha volgut dir en aquest concurs que aquest habitatge s'ha de destinar exclusivament per aquest col·lectiu", ha detallat el cònsol major, que ha afegit que tot i que no hi ha un pressupost exacte de quant costarà aquest projecte sí que s'ha marcat un preu del metre quadrat aproximat, que no ha volgut revelar per garantir la concurrència.

González ha manifestat que si s'han decidit a tirar endavant aquest projecte és perquè al comú hi han anat "molts privats" interessats en "voler fer coses en terrenys públics" i ha respost que aquest projecte no s'ha compartit amb el Govern ja que el que tenen entre mans les dues administracions és el conveni per al Cedre, que "si tot va bé" es tancarà "properament".

Notícies relacionades