Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
12:35 H
Més de 200 nous establiments actius en el Registre de Comerç a tancament del tercer trimestre.
Més de 200 nous establiments actius en el Registre de Comerç a tancament del tercer trimestre. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

El tercer trimestre es tanca amb 213 nous establiments inscrits en el Registre de Comerç

El tercer trimestre de l'any s'ha tancat amb un total de 12.967 establiments actius inscrits en el Registre de Comerç i Indústria, la qual cosa representa un increment de 213 establiments en relació amb els 12.754 establiments registrats a finals del segon trimestre, és a dir, un augment de l'1,7%.  

Andorra la Vella.- El tercer trimestre de l'any s'ha tancat amb un total de 12.967 establiments actius inscrits en el Registre de Comerç i Indústria, la qual cosa representa un increment de 213 establiments en relació amb els 12.754 establiments registrats a finals del segon trimestre, és a dir, un augment de l'1,7%.

Segons el sector d'activitat econòmica, i tal com publica aquest dilluns el departament d'Estadística, destaca el nombre d'establiments que desenvolupen la seva activitat principal en l'àmbit dels sectors del comerç a l'engròs i al detall i la reparació de vehicles de motor i motocicletes (3.264 establiments); les activitats professionals, científiques i tècniques (2.934 establiments); i la informació i les comunicacions (1.197 establiments).

Pel que fa a la ubicació territorial, es detecta una concentració del 65,1% dels establiments entre les parròquies d'Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i la Massana. A més a més, la parròquia de la Massana mostra l'increment trimestral més elevat amb el 2,4%, en un context generalitzat de creixements en totes les parròquies durant el tercer trimestre del 2024.

L'augment general registrat el tercer trimestre s'explica pel balanç positiu que durant aquest període ha presentat la creació neta d'establiments (213), identificada com la diferència entre les altes i les baixes, en inscriure's 396 nous establiments i registrant-se 183 baixes. Els sectors que més han contribuït a aquest augment han estat les activitats professionals, científiques i tècniques (2,9% i 84 establiments nets més); el sector de la informació i les comunicacions (3,9% i 45 establiments nets nous); i la construcció (3,1% i 33 establiments nets nous).

En termes comparatius amb el trimestre anterior en el qual es van registrar 311 nous establiments, augmenta considerablement el ritme d'altes durant el tercer trimestre d'aquest 2024, experimentant així una variació trimestral positiva del 27,3% (85 establiments). Igual que passa amb les altes, les 183 baixes d'establiments registrades són molt superiors als registres observats el trimestre anterior (123 establiments) i van representar una variació trimestral positiva del 48,8%.

Notícies relacionades