"/> "/>
Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
14:34 H
Els cònsols d'Andorra la Vella, Sergi González i Olalla Losada, durant la presentació de la 45a edició de la Fira d'Andorra la Vella.
Els cònsols d'Andorra la Vella, Sergi González i Olalla Losada, durant la presentació de la 45a edició de la Fira d'Andorra la Vella. (Foto: M. F.)
Els cònsols d'Andorra la Vella, Sergi González i Olalla Losada,  durant la presentació de la 45a edició de la Fira d'Andorra la Vella.
 
Els cònsols d'Andorra la Vella, Sergi González i Olalla Losada, durant la presentació de la 45a edició de la Fira d'Andorra la Vella.   (Foto: M. F.)
Sector públic

La Fira d'Andorra la Vella creix amb vuit estands comercials més i amplia el mercat artesanal

"L'esdeveniment més important de trobada, per fer comunitat" del país, la Fira d'Andorra la Vella, arriba la setmana que ve a la 45a edició i ho fa amb algunes novetats. La més important és que creix la xifra d'estands participants que arriben gairebé als 200 situant-se en 194 després que s'hagi aconseguit guanyar espai per a vuit empreses més. Es tracta d'un espai que es guanya en resposta a les demandes que el comú havia rebut i que s'aconsegueix gràcies al fet que els vehicles n'ocuparan menys, centrant-se més en les novetats i en aquells vehicles de promoció especial de la fira. Un altre dels punts forts serà el mercat artesanal que aquest any s'amplia a banda i banda del riu i que s'aproparà a la zona de la Rotonda, precisament per generar "sinergies" amb el teixit comercial. Així ho han explicat els cònsols d'Andorra la Vella, Sergi González i Olalla Losada, que han reivindicat que es tracta d'una "fira viva", una cita que "tothom" espera. I precisament per aprofitar aquest pol d'atracció, l'estand del comú vol ser un "espai de diàleg". Per aquest motiu, ha estat concebut com un punt en què "passaran moltes coses" i en què es debatrà aspectes com l'urbanisme o la cultura. El lema "nova visió, nou futur" vol incidir en el fet que el ciutadà se senti part de la "transformació" de la parròquia.

Andorra la Vella.- "L'esdeveniment més important de trobada, per fer comunitat" del país, la Fira d'Andorra la Vella, arriba la setmana que ve a la 45a edició i ho fa amb algunes novetats. La més important és que creix la xifra d'estands participants que arriben gairebé als 200 situant-se en 194 després que s'hagi aconseguit guanyar espai per a vuit empreses més. Es tracta d'un espai que es guanya en resposta a les demandes que el comú havia rebut i que s'aconsegueix gràcies al fet que els vehicles n'ocuparan menys, centrant-se més en les novetats i en aquells vehicles de promoció especial de la fira. Un altre dels punts forts serà el mercat artesanal que aquest any s'amplia a banda i banda del riu i que s'aproparà a la zona de la Rotonda, precisament per generar "sinergies" amb el teixit comercial. Així ho han explicat els cònsols d'Andorra la Vella, Sergi González i Olalla Losada, que han reivindicat que es tracta d'una "fira viva", una cita que "tothom" espera. I precisament per aprofitar aquest pol d'atracció, l'estand del comú vol ser un "espai de diàleg". Per aquest motiu, ha estat concebut com un punt en què "passaran moltes coses" i en què es debatrà aspectes com l'urbanisme o la cultura. El lema "nova visió, nou futur" vol incidir en el fet que el ciutadà se senti part de la "transformació" de la parròquia.

González ha manifestat que la fira és un "esdeveniment molt consolidat" però que malgrat això té "molts reptes de futur". Precisament un d'aquests era poder donar resposta a la necessitat de més espai per a expositors, una qüestió que s'ha aconseguit gràcies a la "bona entesa" amb l'associació d'importadors de vehicles (AIVA) amb qui s'ha negociat que es mantingui el volum d'expositors, dotze, però que l'espai que ocupin sigui inferior, prioritzant cert tipus de vehicle en exposició. Això ha fet que vuit microempreses "que veuen la fira com un gran aparador" hagin pogut encabir-se en els 12.000 metres quadrats que ocupa l'esdeveniment, 8.250 dels quals d'envelat. El cònsol major ha manifestat que esperen que aquest any es pugui mantenir els 70.000 visitants que "aproximadament" van visitar la fira l'any passat, tenint en compte el fet que tothom al final hi passa a fer "una volta", tal com ha recordat també Losada.

I precisament aprofitant aquest 'aparador' el comú ha volgut concebre un estand comunal "futurista" però que al mateix temps lliga "amb les arrels" del país i de la parròquia, segons González, que ha manifestat que serà una Àgora 3.0, un punt de diàleg amb experts com per exemple els arquitectes que han dissenyat la plaça del Poble i on també seran presents els polítics per poder compartir reflexions amb els visitants. I és que el que es vol és que el "ciutadà estigui al centre" en el projecte de "futur compartit" per concebre la parròquia, és a dir, "que el ciutadà participi en la transformació de la parròquia".

Una altra part important de la fira és l'apartat dedicat a les entitats i associacions. Aquest any hi prenen part 53 entre les 23 que oferiran activitats i les 40 que comptaran amb un estand a l'interior de l'envelat. L'escenari encabirà diferents activitats i, de fet, aquest any s'ha decidit ampliar les activitats en els espais exteriors. Així, divendres 25 s'oferiran cinc esdeveniments a l'escenari i jocs i tallers per als infants a l'exterior; dissabte 26 hi haurà dotze activitats a l'escenari i diumenge, vuit, a més de les exteriors, especialment pensades per als infants. "L'escenari és vida", ha remarcat Losada, fent èmfasi en el volum de propostes que passen per aquest espai.

Com s'ha esmentat, s'amplia el mercat artesanal amb estands a banda i banda del riu i apropant la fira a la zona de la Rotonda per "generar sinergies" amb l'eix comercial. Precisament, i qüestionats sobre el fet de si aquest esdeveniment pot ser un pol d'atracció turística, els cònsols han posat en relleu que aquest apropament ja és un reclam, però han reivindicat que es tracta d'una cita que està més enfocada a la gent del país, precisament pel fet que sigui aquest "punt de trobada".

El pressupost que es destina a la fira enguany és 100.000 euros més que l'anterior, ja que passa dels 419.000 als 519.000. En aquest sentit, González ha recordat que es va acabar el contracte de l'envelat i que se'ls ha aplicat, en el nou, els IPC acumulats més altres costos. De fet, també ha concretat que el comú es gasta 10.000 euros menys en el seu estand, 30.000 en total.

Notícies relacionades