Dimecres 23 d'octubre de 2024
|
16:36 H
El cap de Govern, Xavier Espot, i els ministres de Turisme i Comerç, Presidència, Economia, Treball i Habitatge i Justícia i Interior, Jordi Torres, Conxita Marsol i Ester Molné el dia que es va presentar la llei òmnibus.
El cap de Govern, Xavier Espot, i els ministres de Turisme i Comerç, Presidència, Economia, Treball i Habitatge i Justícia i Interior, Jordi Torres, Conxita Marsol i Ester Molné el dia que es va presentar la llei òmnibus. (Foto: SFG)
Sector públic

La llei òmnibus preocupa els inversors estrangers

La llei òmnibus que es podria aprovar a final d’any o començament de 2025 està generant força preocupació entre inversors estrangers, que veuen com la confiança que havien dipositat en Andorra pot quedar en un no res.

Andorra la Vella.- La llei òmnibus que es podria aprovar a final d’any o començament de 2025 està generant força preocupació entre inversors estrangers, que veuen com la confiança que havien dipositat en Andorra pot quedar en un no res. Diversos inversors consultats per l’ANA, així com assessors financers especialitzats en inversió estrangera, han assegurat que la nova norma genera “dubtes i incertesa”, sobretot perquè consideren que pot traduir-se en “inseguretat jurídica”. Els mateixos inversors expliquen que “quan vam decidir establir-nos a Andorra ningú ens va advertir d’aquest escenari, que com és lògic ens preocupa”.

Algun d’aquests inversors, amb negocis en actiu al país i generadors de llocs de treball, ha assegurat que es planteja cercar altres destinacions si “la llei òmnibus posa en risc la nostra activitat professional o les nostres inversions”.

Cal recordar que la Sindicatura ha ampliat fins al 4 de novembre el termini per a la presentació d’esmenes a la nova llei. Fins a la data de la votació, s'haurà de discutir en seu parlamentària una esmena a la totalitat impulsada per Andorra Endavant, el partit liderat per Carine Montaner. El text ha rebut més d’un centenar d’esmenes.

Notícies relacionades