"/> "/>
Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
12:29 H
El monjo budista, Thubten Wangchen.
El monjo budista, Thubten Wangchen. (Foto: M.R.)
Speaker's Corner

Meditar per difondre la pau

Transmetre el missatge de la pau és el que es vol difondre en les jornades budistes que tindran lloc aquest cap de setmana en el marc del cicle Speakers' Corner, que organitza l'hotel Roc Blanc. Tant el dissabte com el diumenge hi ha tot un conjunt d'activitats programades amb l'objectiu de "generar aquesta energia d'amor, bondat i sobretot de la pau", explica un dels organitzadors de les jornades i responsable de l'empresa Kailash, Enric Miranda.

Escaldes-Engordany.- Transmetre el missatge de la pau és el que es vol difondre en les jornades budistes que tindran lloc aquest cap de setmana en el marc del cicle Speakers' Corner, que organitza l'hotel Roc Blanc. Tant el dissabte com el diumenge hi ha tot un conjunt d'activitats programades amb l'objectiu de "generar aquesta energia d'amor, bondat i sobretot de la pau", explica un dels organitzadors de les jornades i responsable de l'empresa Kailash, Enric Miranda.

La proposta comptarà amb meditacions, conferències, recitacions de mantres i sutres o un concert amb bols tibetans. Precisament, la primera activitat arrencarà el dissabte 19, a les sis de la tarda, amb un concert de bols tibetans de gran format. Seguidament, el monjo budista Thubten Wangchen, de la Fundació Casa del Tibet, recitarà el Sutra del Cor. L'endemà hi ha prevista una meditació per la pau amb recitació de mantres i se celebraran també tres conferències de la pau, entre les 10 i les 13 hores. La primera, sota el títol 'Harmonia entre el cos i la ment', serà impartida per la psicòloga i especialista en teràpies externes tibetanes, Yolanda Ruiz Vela. Mitja hora més tard, serà el torn de Susana Teixidó Tapias amb el col·loqui 'La pau comença en el nostre interior. Com connectar-hi' i la 'coach' holística certificada per la CMA dels EUA i especialitzada en psicologia, Maria Luque, oferirà 'La pau mundial comença en cadascun de nosaltres'.

Diumenge a la tarda es farà una meditació d'uns deu minuts al pont tibetà de Canillo, en la qual, a més de Thubten Wangchen també hi serà present mossèn Ramon de Canillo. "L'energia que generem allà crec que pot ser molt bona, el pont Tibetà és un lloc especial", destaca Miranda. Abans de la meditació en aquesta localització canillenca, es col·locarà una placa commemorativa conforme a l'espai hi ha una "fusió de l'orient i l'occident", ha comentat Miranda. D'altra banda, la jornada es clourà a les 7 de la tarda a l'hotel Roc Blanc amb una presa de Refugi, el bateig budista.

"Tot el concepte del cap de setmana és com treballar el concepte de la pau mundial", afirma Miranda. La finalitat és "trobar una connexió amb tots els que estiguem allà" per tal de "crear i formar una energia de grup", esmenta l'organitzador de l'esdeveniment. La majoria de les propostes estaran obertes al públic i seran gratuïtes. Per això, qualsevol persona, sigui quina sigui la seva religió o filosofia, pot participar-hi. "Simplement, és una trobada de gent que busca el mateix objectiu, que no hi hagi tantes guerres i hi hagi més pau", assevera Miranda.

De fet, el tema de les jornades budistes d'enguany pren encara més rellevància després dels conflictes armats que han sorgit darrerament al món, com és el cas de la guerra d'Ucraïna o la de Gaza i el Líban, entre d'altres. Per aquest motiu, es faran meditacions dedicades a la pau. "No podem anar a primera línia a ajudar, però des d'aquí podem generar una energia potent per intentar enviar aquesta energia cap a on puguem enviar-ho, hi ha molts conflictes en el món", explica Miranda, que afegeix que es buscarà "una connexió amb tots els que estiguem allà meditant". En aquest sentit, l'organitzador de la jornada budista ha posat d'exemple una meditació executada a Barcelona on a més d'ell, van acudir-hi unes 3.000 persones i va ser "increïble el que sents en aquell moment, sents el silenci i l'energia del grup".

Tot això va lligat a un projecte que gira al voltant del concepte 'Andorra país de pau'. Es vol posar en marxa una ruta turística de la pau "amb set punts energètics on la gent podrà anar als punts a fer meditacions", remarca Miranda. El primer indret d'aquests serà el pont Tibetà. L'objectiu és poder trobar altres sis llocs més, ja que "creiem que seria maco fer-ne un a cada parròquia", esmenta Miranda.