Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
12:38 H
Baixen les matriculacions al setembre.
Baixen les matriculacions al setembre. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

Descens de les matriculacions al setembre

Les matriculacions de vehicles durant el mes de setembre s'han situat en les 282, una xifra que representa una baixada del 3,8% respecte del mateix mes de l'any passat. Així, segons publica aquest dilluns el departament d'Estadística, al setembre han tingut variacions positives els grups de camions i camionetes (22,2%) i el de motocicletes i ciclomotors (3,7%). Per contra, els grups que han tingut variacions negatives han estat el d'altres, amb una baixada del 40%, i els turismes, que cauen un 10,1%.  

Andorra la Vella.- Les matriculacions de vehicles durant el mes de setembre s'han situat en les 282, una xifra que representa una baixada del 3,8% respecte del mateix mes de l'any passat. Així, segons publica aquest dilluns el departament d'Estadística, al setembre han tingut variacions positives els grups de camions i camionetes (22,2%) i el de motocicletes i ciclomotors (3,7%). Per contra, els grups que han tingut variacions negatives han estat el d'altres, amb una baixada del 40%, i els turismes, que cauen un 10,1%.

Entre els mesos de gener i setembre les matriculacions acumulades han arribat fins a les 2.767, un 9,8% menys en comparació amb el mateix període anterior, en el qual es van matricular 3.066 vehicles. En aquest sentit, l'única categoria que mostra una variació positiva és la de camions i camionetes, que puja un 4,5%.

Durant els darrers dotze mesos s'han matriculat 3.742 vehicles, el que representa un descens del 9,6% respecte del mateix període anterior, en el qual es van matricular 4.141 vehicles. Com en el cas anterior, només el grup de camions i camionetes presenta una variació positiva (1,4%).

En relació amb el tipus d'energia, al setembre destaquen les variacions negatives dels vehicles de gasolina (11,4%) i gasoil (9,3%). Pel que fa als vehicles elèctrics 100%, al setembre se n'han matriculat 16, quatre més que al mateix període anterior. Quant als vehicles híbrids, en termes globals se n'han matriculat 65, cinc més que l'any anterior. A l'últim, dels vehicles sense carburant se n'han matriculat set, és a dir, quatre més que durant el mateix període anterior.

De gener a setembre d'aquest any, destaca la disminució de les matriculacions dels vehicles de gasolina (158 unitats menys), de gasoil (88 unitats menys), dels híbrids de gasolina no endollable (33 unitats menys) i dels híbrids de gasoil no endollable (40 unitats menys). Durant els darrers dotze mesos, a més, destaca la disminució de matriculacions dels vehicles de gasolina (-10,4%) i dels de gasoil (-14,4%).

Notícies relacionades