Divendres 18 d'octubre de 2024
|
10:37 H
El secretari d'Estat de Transformació Digital i Telecomunicacions, Marc Rossell, durant la seva intervenció.
El secretari d'Estat de Transformació Digital i Telecomunicacions, Marc Rossell, durant la seva intervenció. (Foto: SEMIC)
Innovació

Rossell aposta per una digitalització de l'administració que asseguri la competitivitat i sostenibilitat del país

La jornada 'Construint l'administració pública digital d'Andorra' ha reunit aquest divendres les principals figures del sector tecnològic i institucional del Principat a l'#ecityAND24. Organitzada per eCityclic en col·laboració amb AGTIC i amb el suport de SEMIC Andorra, l'acte ha comptat amb la participació destacada del secretari d'Estat de Transformació Digital i Telecomunicacions, Marc Rossell, qui ha exposat als assistents les bases de l'estratègia digital del país.  

Andorra la Vella.- La jornada 'Construint l'administració pública digital d'Andorra' ha reunit aquest divendres les principals figures del sector tecnològic i institucional del Principat a l'#ecityAND24. Organitzada per eCityclic en col·laboració amb AGTIC i amb el suport de SEMIC Andorra, l'acte ha comptat amb la participació destacada del secretari d'Estat de Transformació Digital i Telecomunicacions, Marc Rossell, qui ha exposat als assistents les bases de l'estratègia digital del país.

Durant la seva intervenció, Rossell ha presentat el nou Pla de Transformació Digital d'Andorra (PdTDA) 2024-2027, que estableix les línies mestres per consolidar un model de governança digital eficient i integrador, d'acord amb els estàndards europeus. "L'objectiu és garantir que totes les administracions públiques del país estiguin digitalitzades i interconnectades, oferint serveis moderns i accessibles per a ciutadans i empreses", ha declarat Rossell, subratllant la importància d'una digitalització completa que asseguri la competitivitat i sostenibilitat del país.

Un dels moments clau de la jornada ha estat la taula rodona 'Preguntes freqüents de l'Administració Electrònica a Andorra', moderada per Jordi Masias, General Manager d'AGTIC Andorra, que ha reunit representants de diverses institucions clau, com Arnau Costa (cap d'àrea de Noves Tecnologies del comú d'Andorra la Vella), David Vicente (director del Programa de Transformació Digital d'Andorra Digital), Lídia Arbués (cap de l'àrea d'Arxius i Gestió de Documents del Govern d'Andorra) i Joaquim Mestres (COO d'eCityclic). La sessió ha estat una oportunitat per debatre sobre els reptes que afronta l'administració andorrana en el seu procés de transformació digital i per explorar solucions concretes que impulsin una gestió pública més eficient i transparent.

La jornada també ha servit per presentar les novetats d'eCityclic, una empresa informàtica de Lleida especialitzada en el desenvolupament de software i solucions web per a l'administració pública. Amb l'objectiu d'oferir eines que simplifiquin la gestió administrativa i millorin la relació entre les administracions i els ciutadans, eCityclic ha mostrat el restyling de la seva solució d'Àudio Vídeo Actes, una eina renovada amb millores en disseny, usabilitat i accessibilitat.

L'#ecityAND24 tanca aquesta edició amb èxit, marcant un punt d'inflexió en la transformació digital d'Andorra. La col·laboració entre eCityclic, AGTIC i SEMIC Andorra reforça la voluntat de construir un ecosistema digital sòlid i innovador, que posicioni el Principat com un model de referència en administració electrònica al sud d'Europa.

Notícies relacionades