Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
14:28 H
El ministre portaveu, Guillem Casal, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dimecres.
El ministre portaveu, Guillem Casal, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dimecres. (Foto: SFG)
Empresa

El termini per presentar els plans d'igualtat s'amplia fins a final d'any per la baixa resposta de les empreses

El Govern ha acordat aquest dimecres ampliar el termini fins al 31 de desembre d'aquest any per tal que les empreses de 50 o més persones treballadores compleixin amb l'obligació de desenvolupar i presentar els plans d'igualtat. El termini inicial finalitzava aquest 1 d'octubre, però la baixa resposta per part de les empreses ha estat el fet que ha obligat l'executiu a acordar una pròrroga. De fet, tal com ha exposat el ministre portaveu, Guillem Casal, de les 150 societats que estan obligades a elaborar els plans d'igualtat, només l'han entregat 10.  

Andorra la Vella.- El Govern ha acordat aquest dimecres ampliar el termini fins al 31 de desembre d'aquest any per tal que les empreses de 50 o més persones treballadores compleixin amb l'obligació de desenvolupar i presentar els plans d'igualtat. El termini inicial finalitzava aquest 1 d'octubre, però la baixa resposta per part de les empreses ha estat el fet que ha obligat l'executiu a acordar una pròrroga. De fet, tal com ha exposat el ministre portaveu, Guillem Casal, de les 150 societats que estan obligades a elaborar els plans d'igualtat, només l'han entregat 10.

El ministre ha posat en relleu que per tal d'allargar el termini s'ha tingut en compte la novetat d'una mesura que representa una càrrega de feina addicional a les empreses, així com que és el primer any que s'hi exigeix. A més, es vol facilitar l'adaptació de les empreses a aquesta mesura. Així, i amb la voluntat que la comunicació arribi als interessats, des del Govern s'enviarà una carta a les 140 empreses que encara tenen pendent fer aquest treball recordant que s'allarga el termini.

En aquest sentit, Casal ha justificat les empreses afirmant que es tracta d'una "normativa jove", tot i que ja ha avançat que una vegada s'exhaureixi la pròrroga actual no hi haurà de noves. "El Govern no prorrogarà eternament els plans d'igualtat i algun dia s'hauran de presentar", ha manifestat.

D'aquesta forma, tant el termini dels plans d'igualtat –obligatoris per a les companyies de cinquanta o més treballadors i voluntaris per a les de menys– com del registre de la bretxa salarial –requerit per a totes les empreses– finalitza el mateix dia, el 31 de desembre d'enguany.

Es recorda que inicialment el termini de la bretxa salarial s'esgotava el 30 juny i, llavors, es va decidir prorrogar fins a final d'any. Casal, però, no ha disposat del nombre total d'empreses que en aquest cas sí que han elaborat el document sobre la bretxa salarial, però novament les ha encoratjat a fer aquesta feina dins del nou termini establert.

Notícies relacionades