"/> "/>
Divendres 18 d'octubre de 2024
|
07:19 H
El secretari d'Estat de Transformació Digital i Telecomunicacions, Marc Rossell, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres, on ha presentat els resultats.
El secretari d'Estat de Transformació Digital i Telecomunicacions, Marc Rossell, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres, on ha presentat els resultats. (Foto: )
Innovació

Els canvis en el programa de digitalització de les empreses generen un gran interès i esgoten la partida

La secretaria d'Estat de Transformació Digital i Telecomunicacions va presentar el mes de juny canvis en el programa de digitalització de les empreses per oferir paquets específics per sectors. Aquest canvi ha estat molt ben acollit pel teixit empresarial, tal com demostra el fet que des del juny hagin demanat l'ajuda 103 empreses, la qual cosa representa el 60% de les 273 que s'han acollit al programa des del seu inici, ara fa dos anys. En aquest sentit, el secretari d'Estat de Transformació Digital, Marc Rossell, s'ha mostrat molt satisfet pels resultats obtinguts. "Realment les mesures adoptades al mes de juny garanteixen l'impuls a aquest programa de digitalització del teixit empresarial andorrà", ha valorat.

Andorra la Vella.- La secretaria d'Estat de Transformació Digital i Telecomunicacions va presentar el mes de juny canvis en el programa de digitalització de les empreses per oferir paquets específics per sectors. Aquest canvi ha estat molt ben acollit pel teixit empresarial, tal com demostra el fet que des del juny hagin demanat l'ajuda 103 empreses, la qual cosa representa el 60% de les 273 que s'han acollit al programa des del seu inici, ara fa dos anys. En aquest sentit, el secretari d'Estat de Transformació Digital, Marc Rossell, s'ha mostrat molt satisfet pels resultats obtinguts. "Realment les mesures adoptades al mes de juny garanteixen l'impuls a aquest programa de digitalització del teixit empresarial andorrà", ha valorat.

La demanda ha fet que s'hagi esgotat la partida inicial prevista per al programa, que era de 286.460 euros per a l'any 2024. Tenint en compte que encara hi poden haver demandes fins a finals d'any, el Govern ha decidit aquest dimecres incrementar la partida pressupostària en 260.000 euros més. Amb aquesta nova aportació, el pressupost global del programa per a aquest any s'elevarà fins als 546.460 euros, la partida més elevada des de l'inici del programa, segons ha recordat Rossell.

L'interès més gran per part de les empreses, tal com ha explicat el secretari d'Estat de Transformació Digital i Telecomunicacions, es deu a les modificacions que el Govern va dur a terme el mes de juny oferint un nou servei de subvencions per a la implementació de solucions de digitalització. L'objectiu és acompanyar les empreses del país per aportar solucions bàsiques i essencials per a cada sector. "Ens satisfà veure com l'acompanyament que brindem al teixit econòmic és útil, perquè això es tradueix amb l'assoliment d'un objectiu bàsic com és l'increment de la maduresa digital", ha explicat.

De les 103 empreses, 58 han demanat estrictament serveis vinculats a les noves ofertes que es van posar en marxa el mes de juny. Entre els serveis més demanats està el desenvolupament de la pàgina web amb botiga en línia, el posicionament web (SEO), formacions en digitalització, venda en línia o ciberseguretat, entre altres. En aquest sentit, un 50% de les peticions han estat per als nous serveis i l'altre 50% per als que ja s'oferien.

Rossell també ha recordat que un altre dels objectius dels canvis fets al juny eren oferir un catàleg de proveïdors de serveis i que hi ha hagut un increment del 20% des del juny, arribant a les 120 empreses que ofereixen aquests serveis.

El secretari d'Estat ha explicat que es preparen noves accions comunicatives per difondre el pla a possibles empreses beneficiàries. A més, també es reforçarà el catàleg de serveis que ofereix la web del programa per ser més accessible i atractiva.

Notícies relacionades