Dilluns 16 de setembre de 2024
|
21:49 H
La seu del Consell d'Europa.
La seu del Consell d'Europa. (Foto: Arxiu ANA)
Innovació

Andorra signa el conveni marc del Consell d'Europa sobre intel·ligència artificial

Andorra ha signat aquest dijous el conveni marc del Consell d'Europa sobre intel·ligència artificial i drets humans, democràcia i estat de dret, durant la conferència de ministres de Justícia del Consell d'Europa que s'ha celebrat a Vilnius, Lituània.

Andorra la Vella.- Andorra ha signat aquest dijous el conveni marc del Consell d'Europa sobre intel·ligència artificial i drets humans, democràcia i estat de dret, durant la conferència de ministres de Justícia del Consell d'Europa que s'ha celebrat a Vilnius, Lituània. Es tracta del primer conveni internacional jurídicament vinculant destinat a garantir que l'ús de la IA sigui plenament compatible amb els drets humans, la democràcia i l'estat de dret.

Així doncs, el conveni proporciona un marc jurídic que aborda tot el cicle de vida dels sistemes d'intel·ligència artificial. També promou el progrés i la innovació en aquesta temàtica i, al mateix temps, gestiona els riscos que pot suposar aquesta tecnologia.

El conveni marc va ser adoptat pel comitè de ministres del Consell d'Europa el 17 de maig del 2024. Els 46 estats membres del Consell d'Europa, la Unió Europea i 11 Estats no membres (Argentina, Austràlia, Canadà, Costa Rica, la Santa Seu, Israel, Japó, Mèxic, Perú, Estats Units d'Amèrica i Uruguai) van negociar el conveni. A més, representants del sector privat, la societat civil i el món acadèmic van contribuir com a observadors.

El conveni entrarà en vigor el primer dia del mes següent a l'expiració d'un període de tres mesos a partir de la data en què cinc signataris, inclosos almenys tres estats membres del Consell d'Europa, ho hagin ratificat. Així mateix, països de tot el món podran adherir-se i comprometre's a complir les disposicions.

Notícies relacionades