Dilluns 16 de setembre de 2024
|
21:25 H
Un dels pisos de lloguer a preu assequible del Pas de la Casa.
Un dels pisos de lloguer a preu assequible del Pas de la Casa. (Foto: Arxiu ANA)
Sector públic

Els pisos de lloguer del Pas de la Casa costaran entre 470 i 825 euros

L'Institut Nacional de l'Habitatge inicia el procés per adjudicar els pisos de lloguer a preu assequible de l'edifici la Solana del Pas de la Casa, situat al carrer de les Pistes i al carrer de la Solana.

Andorra la Vella.- L'Institut Nacional de l'Habitatge inicia el procés per adjudicar els pisos de lloguer a preu assequible de l'edifici la Solana del Pas de la Casa. En total s'ofereixen quinze habitatges amb un preu de lloguer mensual que oscil·la entre els 470 i els 825 euros, un import que varia en funció d'elements com la superfície o el nombre d'habitacions.

Les unitats immobiliàries es troben pintades de nou i buides de mobiliari, mentre que la cuina consta exclusivament de vitroceràmica, forn i campana extractora. L'edifici disposa d'ascensor i també s'ofereixen places d'aparcament i trasters a raó de 80 euros mensuals, sense possibilitat de cedir-se per separat.

Segons detalla el BOPA aquest dimecres, poden concórrer a aquesta convocatòria les persones inscrites en el registre de sol·licitants d'habitatges de preu assequible abans del 18 de setembre. Així mateix, els interessats disposaran de quinze dies naturals per manifestar la voluntat de participar en el procés d'adjudicació, que conclourà el proper 3 d'octubre.

Pel que fa a l'import del lloguer, es podrà veure incrementat en funció dels ingressos del sol·licitant. En aquest sentit, l'edicte posa en relleu que "si el 30% dels ingressos de la persona adjudicatària o la unitat familiar de convivència són superiors al preu assequible aprovat, la renda establerta per a l'habitatge adjudicat s'incrementa fins a aquest import, sense que aquesta pugui superar el preu de mercat menys un 25%".

Tot i això, també s'assenyala que la persona o unitat de convivència adjudicatàries poden sol·licitar un ajut per a l'habitatge de lloguer –sempre que compleixin els requisits per gaudir-ne- si el preu assequible inicial és superior al 30% dels seus ingressos. L'import de l'ajut, doncs, "es limita a la diferència entre la renda màxima que pot pagar, equivalent al 30% dels seus ingressos, i el preu assequible establert per a l'habitatge adjudicat".

L'edicte conclou que no està permesa la cessió de l'ús de més d'una plaça d'aparcament i un traster per habitatge. Excepcionalment, però, es podran cedir dues places d'aparcament i traster, sempre que n'hi hagi de disponibles i es farà per ordre de petició sense que en cap cas es pugui superar l'assignació de dues places d'aparcament i traster per persona o unitat de convivència adjudicatària.

Notícies relacionades