Dijous 19 de setembre de 2024
|
04:02 H
Un vaixell de càrrega transportant contenidors de mercaderies.
Un vaixell de càrrega transportant contenidors de mercaderies. (Foto: Pixabay)
Indicadors

L'Eurobaròmetre indica que els ciutadans de la Unió Europea es beneficien del comerç internacional

La majoria dels ciutadans de la Unió Europea (UE) es beneficien del comerç internacional. Així ho indica l'Eurobaròmetre de la Comissió Europea, pel qual mostra que més de sis de cada deu europeus consideren que se'n beneficien.

Andorra la Vella.- La majoria dels ciutadans de la Unió Europea (UE) es beneficien del comerç internacional. Així ho indica l'Eurobaròmetre de la Comissió Europea, on es mostra que més de sis de cada deu europeus consideren que se'n beneficien. L'informe, publicat el juny d'aquest any, es va elaborar mitjançant enquestes realitzades entre el 12 de gener i el 4 de febrer del 2024 entre més de 26.000 persones de tots els estats membres de la UE.

En aquest treball es detalla que els europeus el que més valoren del comerç internacional són les possibilitats d'elecció que tenen els consumidors i també la possibilitat de tenir productes més assequibles. De fet, segons mostra el document, el 74% dels europeus està d'acord sobre el fet que la UE és més eficaç a l'hora de defensar els interessos comercials dels estats membres que no pas quan els països actuen individualment i pel seu compte propi.

Pels europeus la seguretat i la salut dels consumidors es considera una prioritat absoluta. En l'estudi s'explica que quan se'ls demana pel motiu més important pel qual la UE utilitza la política comercial, a més del comerç amb tercers països, els europeus també assenyalen la seguretat i la salut. En aquest sentit, un 35% de la població espera que la política comercial protegeixi la salut, un 27% la seguretat nacional i un 18% les tecnologies sensibles.

D'altra banda, el 82% dels ciutadans de la UE creu que es necessiten normes comercials internacionals per mantenir unes condicions de competència equitatives.

El valor del comerç de la Unió Europea a través dels acords de lliure comerç que va tenir amb els seus socis mundials va superar els 2 bilions d'euros per primera vegada el 2022, tal com assegura un informe de la Comissió Europea publicat el 15 de novembre del 2023.

Notícies relacionades