Dilluns 16 de setembre de 2024
|
21:35 H
El secretari d’Estat de Transició Energètica, Transport i Mobilitat, David Forné, a l'Estació Nacional d'Autobusos.
El secretari d’Estat de Transició Energètica, Transport i Mobilitat, David Forné, a l'Estació Nacional d'Autobusos. (Foto: R.S.)
Un bus acostant-se a la parada que hi ha a l'Estació Nacional d'autobusos.
Un bus acostant-se a la parada que hi ha a l'Estació Nacional d'autobusos. (Foto: )
El transport públic del país en una rotonda.
El transport públic del país en una rotonda. (Foto: R.S.)
Mobilitat

El bus nocturn amplia horaris i freqüències durant tota la setmana

El Govern posa en marxa des d'aquest dilluns la primera mesura sorgida del procés participatiu sobre el transport públic. Així, totes les línies dels busos nocturns amplien l'horari a partir de dos quarts de dotze de la nit amb dues freqüències més, excepte el recorregut del Pas de la Casa, que es posarà en marxa a partir del novembre.

Andorra la Vella.- El Govern posa en marxa des d'aquest dilluns la primera mesura sorgida del procés participatiu sobre el transport públic. Així, totes les línies dels busos nocturns amplien l'horari a partir de dos quarts de dotze de la nit amb dues freqüències més, excepte el recorregut del Pas de la Casa, que es posarà en marxa a partir del novembre.

En la línia BN1, que cobreix Escaldes-Engordany, Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria, els darrers busos sortiran a dos quarts de dotze de la nit i a dos quarts d'una de la matinada des de la capital en direcció a la localitat laurediana i a les dotze de la nit cap a Andorra la Vella. Per a les línies BN2 (Canillo-Andorra la Vella-Canillo) i BN3 (Ordino-Arinsal-Andorra la Vella-Ordino) les sortides en direcció a la vall del nord i a la vall d'orient seran a les 23.40 hores i a la una de la matinada, mentre que en direcció cap a Andorra la Vella és quan passin vint minuts de les dotze de la nit. L'executiu també ha ajustat els horaris del bus nocturn dels divendres, dissabtes i festius perquè coincideixin les sortides horàries i permeti una fàcil interpretació del servei.

Aquesta nova mesura ja s'ha posat en marxa des d'aquest dilluns amb l'objectiu de "millorar la qualitat de vida de les persones", ha afirmat el secretari d'Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné. Per una banda, beneficiarà en l'àmbit "laboral de les persones que treballin fora del centre d'Andorra", i per l'altra, a aquelles persones que facin "oci i puguin agafar el bus entre setmana", ha comentat Forné. L'executiu vol que aquesta mesura perduri i es consolidi en el temps.

Fins ara el servei finalitzava cap a les deu de la nit, aproximadament. Amb l'ampliació, el Govern vol donar resposta els treballadors, especialment els de la restauració. "Hi ha línies que acaben a les deu de la nit, per tant, el següent serà a dos quarts de dotze", ha explicat el secretari d'Estat. Això farà que hi hagi una hora i mitja sense transport. Forné ho ha justificat dient que "normalment les persones que estan en oci o restaurants no hauran acabat aquesta hora i els treballadors tampoc", per això s'ha decidit ampliar la franja nocturna a partir de dos quarts de dotze de la nit.

El secretari d'Estat també ha explicat que s'està treballant amb la Cambra de Comerç per ampliar les freqüències en direcció el Pas de la Casa. "És un neguit que tenen i nosaltres també el tenim", ha mencionat Forné, qui ha garantit que durant la temporada alta entrarà en funcionament aquest servei de "manera permanent cap al Pas de la Casa". La intenció és que a partir de mitjans de novembre ja pugui estar en actiu. De fet, l'executiu aprofitarà per analitzar com funcionen els nous horaris de les tres línies nocturnes per extreure dades i també estudiarà quines han de ser les millors freqüències per poder instaurar el servei en el Pas de la Casa.

D'altra banda, Forné ha comentat que un cop fet això, el següent pas és fer un estudi per tal d'optimitzar i millorar les línies ja existents per continuar "creant aquesta cultura de país, que abans no existia i durant els últims quatre anys hem aconseguit quadruplicar els usuaris".

Notícies relacionades