Diumenge 08 de setembre de 2024
|
02:25 H
Un vehicle amb matrícula andorrana aparcat a l'aparcament del supermercat Aldi.
Un vehicle amb matrícula andorrana aparcat a l'aparcament del supermercat Aldi. (Foto: R.S.)
Uns clients mirant els productes d'una nevera de dins del supermercat Aldi, inaugurat aquest dimarts.
Uns clients mirant els productes d'una nevera de dins del supermercat Aldi, inaugurat aquest dimarts. (Foto: R.S.)
Un conjunt de persones comprant en el supermercat Aldi de la Seu d'Urgell.
Un conjunt de persones comprant en el supermercat Aldi de la Seu d'Urgell. (Foto: R.S.)
El supermercat Aldi de la Seu d'Urgell rebent els primers clients després que s'hagi inaugurat aquest dimarts.
El supermercat Aldi de la Seu d'Urgell rebent els primers clients després que s'hagi inaugurat aquest dimarts. (Foto: R.S.)
Consum

Competència entre supermercats per atreure el públic andorrà

El supermercat Aldi de la Seu d’Urgell ha obert les portes aquest dimecres. La companyia alemanya ha inaugurat els més de 1.000 metres quadrats que disposa el recinte, atenent els primers clients que s’hi han presentat. A finals de mes, a la mateixa zona s’espera la inauguració d’un Esclat a tocar d’aquest comerç, una situació que des de les agrupacions comercials andorranes veuen com una competència directa per a les superfícies del país.

La Seu d'Urgell.- El supermercat Aldi de la Seu d’Urgell ha obert les portes aquest dimecres. La companyia alemanya ha inaugurat els més de 1.000 metres quadrats que disposa el recinte, atenent els primers clients que s’hi han presentat. A finals de mes, a la mateixa zona s’espera la inauguració d’un Esclat a tocar d’aquest comerç, una situació que des de les agrupacions comercials andorranes veuen com una competència directa per a les superfícies del país.

La Cambra de Comerç d’Andorra ha exposat que les noves obertures dels dos establiments suposarà una competència afegida als negocis del Principat i que amb el temps es veurà quin impacte té pel comerç. “Afecta la competitivitat de les grans superfícies andorranes perquè constatem un augment de la sensibilitat dels compradors i això ajuda al fet que el volum de compres registrades a l’exterior també augmenti”, han explicat fonts de la Cambra. En aquest sentit, des de l’ens que vetlla pels interessos de les empreses andorranes, també comenten que “com a conseqüència, aquest fet repercuteix en el conjunt de les vendes del comerç andorrà” i que ja es veurà “quin impacte real suposa a mitjà termini”.

Des del petit comerç també es mostren en la mateixa línia, però que segurament seran les grans superfícies del país les que se’n veuran més repercutides, que no pas els petits negocis de proximitat. “Sense cap dubte, però sobretot penso que repercuteix molt més en les grans superfícies del Principat”, ha esmentat la presidenta Associació Comerciants Centre Històric d’Andorra, Ana Cerezo. “Els andorrans històricament hem baixat a comprar a la Seu, tot i que els temps han canviat. Abans s’hi anava a mercat, a buscar estris agrícoles i tota mena de productes que no es trobaven a Andorra. Ara el reclam són directament els preus, el ‘tax free’ de torn més que no pas el producte o el servei”, ha detallat Cerezo.

Tot i que des del nou establiment de l’Alt Urgell contemplen que una part de la clientela pot ser andorrana, Cerezo creu que s’hi pot competir perfectament. “Amb una oferta adequada a la demanda, un bon servei i bona atenció al client, i naturalment amb preus competitius”, ha descrit la presidenta de l’Associació de Comerciants Centre Històric. “Els comerciants d’Andorra hem de fer saber i demostrar als clients del país que anar a comprar fora del Principat, sobretot en el sector dels supermercats, no paga la pena”, ha afirmat Cerezo, que ha agregat: “Si el nostre comerç entén que els temps han canviat i adapta l’oferta a la demanda i a la clientela que volem com a país i per al nostre país, només pel fet de no haver-se de desplaçar i no haver de fer cues, valdrà la pena continuar comprant a casa nostra”.

Notícies relacionades