Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
12:45 H
L'artista Javier Medina i la propietària de la Borda del Pi, Eva Palmitjavila, amb l'obra de la Mona Lisa de l'autor.
L'artista Javier Medina i la propietària de la Borda del Pi, Eva Palmitjavila, amb l'obra de la Mona Lisa de l'autor. (Foto: M. P.)
L'obra de la Mona Lisa de Javier Medina.
L'obra de la Mona Lisa de Javier Medina. (Foto: M. P.)
La presentació de les obres de Javier Medina a la Borda del Pi.
La presentació de les obres de Javier Medina a la Borda del Pi. (Foto: M. P.)
Javier Medina durant l'explicació de l'enigma que s'amaga rere la Mona Lisa.
Javier Medina durant l'explicació de l'enigma que s'amaga rere la Mona Lisa. (Foto: M. P.)
L'artista Javier Medina i la propietària de la Borda del Pi, Eva Palmitjavila, amb una de les altres obres de l'autor.
L'artista Javier Medina i la propietària de la Borda del Pi, Eva Palmitjavila, amb una de les altres obres de l'autor. (Foto: M. P.)
Empresa

L'artista Javier Medina revela l'enigma rere la Mona Lisa

L'artista madrileny Javier Medina ha revelat l'enigma que s'amaga rere una de les obres més icòniques de Leonardo da Vinci: la Mona Lisa. En una presentació celebrada a la Borda del Pi davant un nodrit grup de personalitats andorranes, Medina ha desvetllat la primícia prenent com a base la geometria i les matemàtiques.

Canillo.- L'artista madrileny Javier Medina ha revelat l'enigma que s'amaga rere una de les obres més icòniques de Leonardo da Vinci: la Mona Lisa. En una presentació celebrada a la Borda del Pi davant un nodrit grup de personalitats andorranes, Medina ha desvetllat la primícia prenent com a base la geometria i les matemàtiques.

L'artista explica que l'enigma que envolta la Mona Lisa "està relacionat amb la unificació dels dos hemisferis del cervell", un fet que "ens porta a la liberalització de l'ésser humà en el sentit més ampli de la paraula". La conclusió del seu descobriment, però, "només es pot demostrar de manera nítida en el transcurs d'una conferència explicativa" com la que va tenir lloc a la Borda del Pi.

L'obra de Javier Medina és considerada pels comissaris d'art com una de les propostes "més avantguardistes en el món actual" i és catalogada "d'honesta, arriscada i enriquidora". Al llarg de l'exposició, va presentar tot un seguit d'obres que s'emmarquen en el metarealisme, un terme encunyat per l'autor tenint en compte que la seva obra "no pertany a cap mena de corrent artístic previ tant pel que fa al concepte com a la tècnica pictòrica".

L'artista afirma que l'elecció de la Borda del Pi per revelar el secret de la Mona Lisa i presentar algunes de les seves obres es deu al fet que es tracta d'un emplaçament que es troba en un entorn únic gestionat per una direcció que gaudeix "d'altitud de consciència".

L'obra de Medina està disponible a través del seu compte d'Instagram (@javiermedina.art) i properament es desvetllarà la ubicació on s'exposaran les seves obres.