Diumenge 08 de setembre de 2024
|
03:43 H
Tots els participants de la 10a edició del World Robot Olympiad Andorra Telecom.
Tots els participants de la 10a edició del World Robot Olympiad Andorra Telecom. (Foto: E. M.)
Un instant de l'entrega de medalles en reconeixement de la participació.
Un instant de l'entrega de medalles en reconeixement de la participació. (Foto: E. M.)
L'equip guanyador de la categoria Elementary, Mini 3D.
L'equip guanyador de la categoria Elementary, Mini 3D. (Foto: E. M.)
Els robots participants en la 10a edició del World Robot Olympiad Andorra Telecom.
Els robots participants en la 10a edició del World Robot Olympiad Andorra Telecom. (Foto: E. M.)
RSC

Robotics Laser, Mini 3D i LB segellen la participació en la final espanyola de la World Robot Olympiad

La final de la 10a edició de la World Robot Olympiad Andorra Telecom ha deixat moltes alegries i el testimoni viu del bon treball que s'està realitzant al país en la robòtica. Amb molta il·lusió, i també nervis, s'ha disputat la final d'aquesta competició internacional de robòtica educativa que organitza Andorra Telecom. Així doncs, els guanyadors han estat Robotics Laser (categoria Star), Mini 3D (categoria Elementary) i LB (categoria Junior) qui viatjaran a Almeria el pròxim 14 i 15 de setembre per a la final espanyola.

Sant Julià de Lòria.- La final de la 10a edició de la World Robot Olympiad Andorra Telecom ha deixat moltes alegries i el testimoni viu del bon treball que s'està realitzant al país en la robòtica. Amb molta il·lusió, i també nervis, s'ha disputat la final d'aquesta competició internacional de robòtica educativa que organitza Andorra Telecom. Així doncs, els guanyadors han estat Robotics Laser (categoria Star), Mini 3D (categoria Elementary) i LB (categoria Junior) qui viatjaran a Almeria el pròxim 14 i 15 de setembre per a la final espanyola.

En total, han estat 29 els participants entre 6 i 18 anys (11 equips andorrans i un de la Seu d'Urgell) que han tingut l'oportunitat de posar a prova tots els aprenentatges adquirits durant els darrers mesos. En aquest sentit, han estat dissenyant els robots, així com la seva programació per a aquesta cita tan important. "Contents de celebrar aquest desè aniversari d'una competició de robòtica educativa que incentiva les formacions STEAM i que també impulsa l'esperit crític, la competència de diferents formacions i la resolució de problemes, la creativitat" ha declarat la responsable en RSE d'Andorra Telecom, Inés Martí.

Darrere de la final, hi ha moltes hores d'entrenament, il·lusió i perseverança, tres trets que des de l'empresa de telecomunicacions volien remarcar-ho en aquesta competició ja consolidada del país. "És una activitat molt completa pels infants" ha valorat Martí, afegint que els punts assolits pels 12 equips demostren un alt nivell dels participants. Una de les principals raons de la bona predisposició dels joves programadors és el suport de les famílies, que tot i ser una activitat privada, fan "una mica d'esforç econòmic i, sobretot, de creure en el que fan els seus fills". Finalment, Martí ha remarcat la possibilitat d'anar a la final mundial a Turquia (encara sense dates), si algun dels tres equips assoleix la victòria a la província andalusa.

Andorra Telecom promou la formació de la robòtica i innovació entre els infants i adolescents a través de les competicions de la First Lego League (FLL), que aplega equips de diferents escoles, i a través de la World Robot Olympiad (WRO), que reuneix clubs de robòtica. L'objectiu és incentivar les activitats relacionades amb l'educació STEAM, un model pedagògic que agrupa cinc àrees - ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques – per a la resolució de problemes tecnològics.

Notícies relacionades