Diumenge 08 de setembre de 2024
|
03:43 H
El director general d'Andorra Telecom i actual president del Teleforum, Jordi Nadal, a Liechtenstein.
El director general d'Andorra Telecom i actual president del Teleforum, Jordi Nadal, a Liechtenstein. (Foto: Andorra Telecom)
RSC

Nadal exposa la transició del coure a la fibra òptica d'Andorra al Teleforum 2024

El director general d'Andorra Telecom i actual president del Teleforum, Jordi Nadal, ha participat aquest dijous a la convenció essencial per a petits operadors de telecomunicacions on es comparteixen experiències i coneixements, celebrada enguany a Liechtenstein. En aquest sentit, Nadal ha pogut compartir la transició d'Andorra Telecom en l'eliminació del coure i la implementació de la fibra òptica.

Liechtenstein.- El director general d'Andorra Telecom i actual president del Teleforum, Jordi Nadal, ha participat aquest dijous a la convenció essencial per a petits operadors de telecomunicacions on es comparteixen experiències i coneixements, celebrada enguany a Liechtenstein. En aquest sentit, Nadal ha pogut compartir la transició d'Andorra Telecom en l'eliminació del coure i la implementació de la fibra òptica.

Amb la transició cap a les xarxes de fibra òptica cada vegada més inevitable, les xarxes de coure queden enrere en termes d'amplada de banda, durabilitat, abast i velocitat. Les empreses de telecomunicacions s'enfronten al repte de què fer amb aquestes xarxes de coure que estan quedant obsoletes. Mentre algunes companyies intenten retardar la instal·lació de les xarxes de fibra per evitar trastorns en la seva base de clients i operacions, altres són més valentes i desmantellen les xarxes de coure tan ràpidament com poden, assumint els costos i pèrdues amb l'esperança d'obtenir un avantatge inicial.

Durant la seva presentació, Nadal ha exposat les estratègies i reptes que implica aquesta transició, així com els beneficis que comporta per als usuaris finals i per al sector de les telecomunicacions en general. Ha estat una oportunitat per compartir l'experiència viscuda a Andorra Telecom, sobre com avançar cap a un futur 100% fibra òptica, un projecte que es va finalitzar l'any 2011 al territori, moment en què es va esdevenir un país 100% amb fibra òptica.

Notícies relacionades