"/> "/>
Diumenge 08 de setembre de 2024
|
03:38 H
El cap de Govern, Xavier Espot, durant l'entrega de premis del VII i VIII Premi internacional Calvó Armengol en economia.
El cap de Govern, Xavier Espot, durant l'entrega de premis del VII i VIII Premi internacional Calvó Armengol en economia. (Foto: Govern d'Andorra)
El professor Benjamin Moll rebent el VIII Premi internacional Calvó Armengol en economia pel cap de Govern, Xavier Espot.
El professor Benjamin Moll rebent el VIII Premi internacional Calvó Armengol en economia pel cap de Govern, Xavier Espot. (Foto: Govern d'Andorra)
RSC

Espot entrega el VII i VIII Premi internacional Calvó Armengol als professors Stefanie Stantcheva i Benjamin Moll

El cap de Govern, Xavier Espot, acompanyat de la directora del Barcelona School of Economics (BSE), Teresa García-Milà, ha fet entrega aquest dimarts del VII i VIII Premi internacional Calvó Armengol en economia als professors Stefanie Stantcheva i Benjamin Moll, respectivament. Durant la cerimònia de lliurament del guardó, Espot ha destacat que "és un homenatge a un dels homes més brillants que ha tingut el nostre país i que, malauradament, la mort es va endur massa jove".

Andorra la Vella.- El cap de Govern, Xavier Espot, acompanyat de la directora del Barcelona School of Economics (BSE), Teresa García-Milà, ha fet entrega aquest dimarts del VII i VIII Premi internacional Calvó Armengol en economia als professors Stefanie Stantcheva i Benjamin Moll, respectivament. Durant la cerimònia de lliurament del guardó, Espot ha destacat que "és un homenatge a un dels homes més brillants que ha tingut el nostre país i que, malauradament, la mort es va endur massa jove".

La guanyadora de la 7a edició del premi, Stefanie Stantcheva, és professora d'economia a la Universitat de Harvard i fundadora del 'Social Economic Lab'. La seva recerca es basa en dues grans àrees: els efectes dinàmics de la política de taxes a llarg termini i l'economia social, que permet interpretar la manera en què les persones veuen les polítiques econòmiques basant-se en fenòmens socials concrets. Mentre que el guanyador de la 8a edició, Benjamin Moll, és un macroeconomista que basa la seva investigació en la comprensió de les desigualtats dins i entre els països. La seva feina persegueix avançar en dues àrees de recerca principals: 'Per què alguns països són molt més pobres que altres?' i 'Com impacten les enormes disparitats entre ingressos i riquesa en la macroeconomia i a política macroeconòmica?'.

Durant l'acte de lliurament, Stantcheva ha pronunciat una breu intervenció i Moll ha efectuat la conferència: 'Els agents heterogenis en macroeconomia: vuit lliçons per a la política monetària i fiscal'.

El Premi internacional Calvó Armengol en economia

El Premi Calvó Armengol en economia es va crear en memòria d'Antoni Calvó Armengol, andorrà i professor a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la BSE, que va morir l'any 2007 als 37 anys. El premi s'atorga cada dos anys a un economista o científic social menor de 40 anys per les seves contribucions a la comprensió de l'estructura de la societat i les seves implicacions en l'economia.

El guardó està dotat amb 30.000 euros i és promogut pel Govern d'Andorra i la Barcelona School of Economics. El guardó és una de les activitats descrites en el Programa d'excel·lència en investigació Severo Ochoa, impulsat per l'Agència Estatal d'Investigació espanyola. Altres investigadors guardonats en les edicions anteriors han estat: l'economista Esther Duflo del Massachusetts Institute of Technology, guanyadora de la primera edició del premi (2010), que ha estat condecorada l'any 2020 amb el premi Nobel d'Economia i s'ha convertit en la persona més jove que ha rebut aquest guardó i la segona dona que l'obté; Roland Fryer (2012) i Raj Chetty (2014) de la Universitat de Harvard; Matthew Gentzkow (2016) de la Unviersitat de Stanford; Melissa Dell (2018) i Benjamin Golub (2019) de la Universitat de Harvard.