"/> "/>
Dijous 21 de novembre de 2024
|
09:48 H
El president de l'Emrpsa Familiar Andorrana (EFA), Daniel Armengol, aquest dilluns al matí.
El president de l'Emrpsa Familiar Andorrana (EFA), Daniel Armengol, aquest dilluns al matí. (Foto: M. F.)
Empresa

L'EFA, 'preocupada' per la capacitat del Govern de garantir la competitivitat de les empreses al mercat interior

Una de les qüestions que "preocupa" l'Empresa Familiar Andorrana (EFA) al voltant del futur acord d'associació és "la capacitat del Govern d'acompanyar les empreses per fer-les competitives de cara al mercat comú". Així ho ha expressat el president de l'entitat, Daniel Armengol, que ha destacat que calculen que cap a la tardor ja podran manifestar quin és el seu posicionament sobre aquest acord d'associació.

Andorra la Vella.- Una de les qüestions que "preocupa" l'Empresa Familiar Andorrana (EFA) al voltant del futur acord d'associació és "la capacitat del Govern d'acompanyar les empreses per fer-les competitives de cara al mercat comú". Així ho ha expressat el president de l'entitat, Daniel Armengol, que ha destacat que calculen que cap a la tardor ja podran manifestar quin és el seu posicionament sobre aquest acord d'associació. De fet, ha explicat que ara com ara estan duent a terme un estudi macroeconòmic d'Andorra amb dades del 2023 i també un altre "parell d'estudis" que han de centrar-se més en l'impacte que pot tenir aquest acord per a l'economia del país. Un cop es tinguin aquests resultats podran expressar-se al voltant de si són favorables o no a aquest acord, però el president ja ha avançat el seu neguit quant a la competitivitat.

El president de l'EFA ha posat en relleu que l'entitat està conformada per "diferents sectors i no tots opinen de la mateixa manera" i que el que s'està intentant és "canalitzar" el posicionament "més adient" de cara al referèndum que es farà. Però com a punt de partida tenen clara una postura: "Necessitem l'ajuda del Govern si no el mercat interior se'ns menjarà en lloc de què siguem nosaltres els que ens mengem el mercat interior", ha dit Armengol.

I creuen que "més que dubtes" el que constaten ara són fets que dificulten aquesta competitivitat i Armengol ho ha exemplificat citant "l'intervencionisme" en salaris o en matèria d'habitatge que creuen que "no els ajuda", ja que els fa menys competitius que les empreses d'altres indrets i opinen que la fiscalitat tampoc no és, però atractiu suficient com perquè les empreses contrarestin la resta d'entrebancs a l'hora de competir amb les de fora. Segons Armengol, el que caldria és que les dades que el Govern té les "tracti" de la manera correcta abans de prendre decisions i des de l'EFA s'han mostrat disposats a "ajudar" en aquesta interpretació. I ha incidit en aquesta necessitat de tenir dades amb relació a la llei òmnibus de l'executiu per regular el creixement i l'habitatge. En aquest sentit, el president de l'EFA ha manifestat que els va "sorprendre" l'anunci d'aquest text legislatiu i ha afegit que "suposen" que després, veient certes dades com per exemple que el volum de pisos buit no és tan elevat com es pensava inicialment hauran "reconduït" les coses.

A l'últim i qüestionat sobre els resultats de les eleccions europees i l'impacte que poden tenir sobre l'apropament d'Andorra a la UE, Armengol ha valorat que l'auge de l'extrema dreta és "un toc d'alerta" però s'ha mostrat convençut que la situació es "reconduirà".

Notícies relacionades