Diumenge 08 de setembre de 2024
|
02:35 H
El cluster manager d’Actinn, Ignasi Martín, i el president de Sinergia, Jordi Ortíz.
El cluster manager d’Actinn, Ignasi Martín, i el president de Sinergia, Jordi Ortíz. (Foto: Actinn)
Innovació

Actinn s’incorpora com a nou membre de Sinergia

Actinn, el clúster de la innovació i les noves tecnologies d'Andorra, ha signat un acord de col·laboració amb Sinergia, la coordinadora d'entitats empresarials tecnològiques de Catalunya.

Andorra la Vella.- Actinn, el clúster de la innovació i les noves tecnologies d'Andorra, ha signat un acord de col·laboració amb Sinergia, la coordinadora d'entitats empresarials tecnològiques de Catalunya.

Sinergia té com a objectiu millorar la coordinació general, la interlocució i la realització d'activitats conjuntes de 22 associacions tecnològiques entre les que hi figuren TIC d'Osona, TIC Bages, TIC d'Anoia, TIC Garraf/Penedès, TIC Catalunya Sud, AENTEG, CatEI, Catalunya Mobile o Blockchain Catalunya.

Aquestes associacions abasten tecnologies molt diverses com poden ser el cloud, la blockchain, la internet de les coses, el 5G, la realitat virtual, la realitat augmentada, la robòtica, els drons, la intel·ligència artificial, el machine learning o el big data, entre altres.

El president de Sinergia, Jordi Ortíz, ha afirmat que aquest acord "permet establir una major coordinació i coneixement tecnològic de les diferents associacions, analitzar possibles sinergies i coordinar accions conjuntes que impulsin a Catalunya i a Andorra com a territoris referents en les noves tecnologies".

Per la seva banda, el cluster manager d'Actinn, Ignasi Martín, ha posat en relleu que "pertànyer a Sinergia, ens permet sumar esforços per potenciar tecnologies diferencials i, fins i tot disruptives, que permetin a les empreses andorranes ser més competitives i diversificar els seus negocis".

Notícies relacionades