Diumenge 08 de setembre de 2024
|
03:39 H
Una mostra dels formatges Batall de Laura Orgué.
Una mostra dels formatges Batall de Laura Orgué. (Foto: ANA)
Una ampolla de vi artesà del celler de Lambert Perera.
Una ampolla de vi artesà del celler de Lambert Perera. (Foto: ANA)
Consum

'És important subratllar la feina que hi ha al darrere dels productes de KM0'

El Gir Cafè d'Encamp oferirà per primera vegada aquest divendres un tast de formatges i vins de KM0 per posar en valor el procés d'elaboració dels productes artesans. L'esdeveniment, que donarà el tret de sortida a les 20.30 hores, consistirà en un tast de quatre tipus de formatges Batall que Laura Orgué elabora al Principat i que estaran maridats amb cinc vins artesans del celler de Lambert Perera al Baix Penedès.

Andorra la Vella.- El Gir Cafè d'Encamp oferirà per primera vegada aquest divendres un tast de formatges i vins de KM0 per posar en valor el procés d'elaboració dels productes artesans. L'esdeveniment, que donarà el tret de sortida a les 20.30 hores, consistirà en un tast de quatre tipus de formatges Batall que Laura Orgué elabora al Principat i que estaran maridats amb cinc vins artesans del celler de Lambert Perera al Baix Penedès.

L'objectiu principal de la cita, segons explica Perera, serà posar en relleu la "filosofia de feina" que s'empra per a l'elaboració d'aquests productes i també la metodologia de treball. De fet, i malgrat no entrar en comparacions amb els aliments i vins processats, l'especialista assegura que "és important subratllar la feina artesanal i manual que hi ha darrere dels productes de KM0", la qual demana "molta atenció i moltes hores de feina".

Perera indica que moltes vegades hi ha persones que "es tiren enrere" a l'hora de tastar vins artesans "perquè hi ha molt desconeixement amb el tipus de feina", tot i que "una vegada que ho proven els acaba agradant". En aquest sentit, reconeix que de vegades "pots trobar vins naturals que no estiguin ben fets o que no hagin sortit bé, ja que el risc a l'hora d'elaborar-los és molt gran, i això et genera unes pèrdues que d'una altra manera no tindries". Malgrat els riscos, apunta que, a parer seu, "aquesta filosofia de treball és la correcta".

L'aforament màxim del tast de vins i formatges és per a 20 persones, però a hores d'ara encara queden entre sis i set places lliures. Les persones interessades a participar-hi ho poden fer trucant al 863 868 per un preu de 20 euros. Perera convida els interessats a gaudir d'una jornada on, a banda dels vins i els formatges artesans, també s'oferirà una explicació sobre el seu procés d'elaboració i els assistents podran degustar, a més, un nou cafè elaborat per una emprenedora andorrana que també es comercialitza al local.