Andorra la Vella.- L’arribada de la primavera comporta, a trets generals, que els dies siguin més llargs, un canvi de temperatura i algunes modificacions en la nostra dieta. No obstant això, la primavera també provoca que algunes persones acusin un cansament moderat a causa del canvi d’hora, les al·lèrgies i l’astènia primaveral.
Si posem l’accent en l’alimentació, els diferents supermercats del país s'omplen d'una àmplia varietat de fruites i verdures de temporada que estan al punt màxim de frescor i sabor. Tal com apunta la dietista i nutricionista Katia Durich “consumir verdures de temporada resulten més econòmiques, perquè contenen més nutrients i porten menys conservants i additius perquè en general són de proximitat”.
Així, és important que durant les pròximes setmanes es consumeixin pèsols, faves, carxofes, espàrrecs, enciam, espinacs, entre altres, perquè segons Durich “són verdures que resulten riques en aigua i vitamina C, un important antioxidant que ens prepara per a la temporada d’estiu”. Respecte a les fruites, Durich puntualitza que “cal consumir betacarotens i flavonoides”, nutrients que protegeixen la pell dels raigs solars i que faciliten la circulació sanguínia en dies altament calorosos, respectivament.