Andorra la Vella.- Crèdit Andorrà estrena un cicle de col·loquis sobre educació financera amb una primera edició que constarà de tres sessions a càrrec d’experts de l’àrea d’Inversions. El cicle, que es durà a terme en format híbrid (presencial i 'online'), aprofundeix en diversos conceptes financers amb l’objectiu d’acompanyar clients i usuaris en la presa de decisions de serveis bancaris i productes d’inversió, informen des de l'entitat.
La primera sessió, que se celebrarà el 28 de setembre, a les set de la tarda, a l'edifici Crèdit Centre, parlarà sobre ‘Els principis bàsics per invertir amb èxit’ i serà a càrrec del director de Gestió d’Actius de Crèdit Andorrà, Ignacio Fonseca. Fonseca explicarà la diferència entre invertir i especular, aproximarà aspectes generals a tenir en compte quan es vol invertir (com horitzó temporal, diversificació, solvència, flexibilitat, preu front valor, interès simple front interès compost o perfil de risc) i repassarà els diferents instruments d’inversió que hi ha al mercat. També parlarà de tendències com els criptoactius, blockchain o els aspectes ASG (ambientals, socials i de bon govern).
El director d’Inversions i Estratègia de Mercats de Crèdit Andorrà Asset Management, David Macià, serà el ponent de la segona sessió que se celebrarà al novembre amb el títol ‘Les claus de l’èxit per a la inversió en borsa’. Finalment, la tercera sessió serà al febrer del 2023, en la qual Josep Maria Pon, director de Renda Fixa i Actius Monetaris de Crèdit Andorrà Asset Management, explicarà com obtenir beneficis invertint en renda fixa.
Tots els col·loquis, pensats en format dinàmic, amè i participatiu, estaran moderats per la directora de Banca Personal del banc, Pilar Montel.
L’objectiu d’aquesta primera edició, destaquen, és explicar conceptes, compartir coneixements, aprofundir en determinada terminologia financera, molt centrada en l’àmbit de les inversions. El cicle continuarà amb altres edicions posteriors on es podran abordar altres aspectes relacionats amb les finances i la banca.
“Apostem per l’educació financera perquè creiem que és molt important tenir els coneixements bàsics en matèria d’inversió i finances sobretot en els temps convulsos que estan vivint els mercats. Aportem un valor afegit al nostre client amb una formació rellevant”, ha explicat Martí Alfonso, director de l’àrea de Negoci Bancari Andorra de Crèdit Andorrà.