Les plantacions de tabac de Canillo són les més afectades per les pedregades de l'estiu. Això ha fet que un 54% de la collita d'aquesta parròquia hagi obtingut l'autorització de destrucció del cultiu, segons avança l'Associació de Pagesos i Ramaders d'Andorra (APRA), que destaca que de moment és "prematur" fer un balanç exhaustiu de l'afectació, ja que encara no ha acabat el període de risc i a més les que acostumen a recollir les plantes més tard encara no han estat peritades.
Des de l'APRA posen en relleu que han estat fonamentalment Canillo i Ordino les que han estat més afectades pels efectes adversos de les pedregades; en menor mesura Sant Julià de Lòria; i, molt puntualment, Encamp, la Massana i Escaldes-Engordany.
El nombre de parcel·les de tabac sobre les quals s'ha declarat un o més sinistres ha estat de 111, de les quals han estat visitades pels pèrits 73, de forma que els resultats presentats són parcials, incideixen des de l'APRA. Així, la declaració de pedra ha afectat, de moment, a gairebé el 19% del total de la collita, si bé s'ha repartit de forma molt desigual entre les parròquies, amb el 91% del tabac de Canillo declarat com a pedregat, el 45% del d'Ordino i el 17% del de Sant Julià de Lòria pel que fa a les més afectades, valors que queden molt contrarestats en la mitjana pels de les parròquies que no han sofert pràcticament danys. Des de l'associació concreten que aquests percentatges "es modulen" amb les visites tècniques que s'estan portant a terme, materialitzant-se de forma provisional en un 66%, un 26% i un quasi 8% d'afectació real respectivament. I precisen que els tècnics valoren com a no afectades les fulles de tabac que, malgrat presentar alguns forats ocasionats per la pedra, mantenen la seva estructura de nervis intacta.