Dissabte 23 de novembre de 2024
|
16:38 H
El responsable del Niu, Miquel Gouarré, i l'emprenedor Xavi Camacho, durant la presentació de l''start-up'.
El responsable del Niu, Miquel Gouarré, i l'emprenedor Xavi Camacho, durant la presentació de l''start-up'. (Foto: M. P.)
L'emprenedor Xavi Camacho, durant la presentació de l''start-up' al Niu d'Andorra Telecom.
L'emprenedor Xavi Camacho, durant la presentació de l''start-up' al Niu d'Andorra Telecom. (Foto: M. P.)
Empresa

Nova 'start-up' per a la transformació del sector immobiliari

La Massana.- El Niu, el viver d'empreses d'Andorra Telecom, ha presentat aquest dimarts una nova 'start-up' que es troba en fase d'incubació. 'Pictour' és una plataforma que permet compartir amb altres usuaris 'tours' virtuals amb imatges en 360 graus. Segons ha comentat l'impulsor de la proposta, Xavi Camacho, l'aplicació ofereix a l'usuari una "experiència més propera a la realitat", permetent visitar diferents espais sense sortir de casa.

El projecte s'ha planificat en tres fases. Actualment, la primera està encaminada a l'acceleració del procés de recerca d'immobles, "però properament estarà enfocada a sectors més tècnics com la construcció". En aquest sentit, gràcies a l'opció d'afegir informació a les imatges, el projecte pot arribar a esdevenir una bona eina per tal d'estructurar informes virtuals que mostrin, per exemple, l'evolució d'una determinada obra. En darrer lloc, s'espera que la plataforma sigui utilitzada per particulars, ja sigui per penjar els seus propis continguts o consultar-ne d'altres.

Un dels avantatges és la facilitat per accedir, ja que només s'ha de disposar d'un telèfon mòbil amb internet, i qualsevol publicació a la xarxa de la plataforma es pot compartir amb altres usuaris via whatsapp, enllaços a altres webs o 'links' directes. L'aplicació fa un mes que està en funcionament, però segons ha comentat Camacho, fotògraf de professió, "portem treballant amb immobiliàries ja fa un any".

El projecte es troba actualment en fase de creixement i des del Niu s'ofereix l'ajuda d'un mentor. Així doncs, es preveu que en el termini de sis mesos l''start-up' ja estigui disponible al mercat. Tal com ha recordat el responsable del Niu, Miquel Gouarré, els projectes que entren a formar part del viver d'empreses han de superar un període de tres mesos d'incubació, on es defineix un model de negoci, un producte i la seva elaboració.

Posteriorment, i un cop es disposi del pla de negoci, l'estratègia i un producte definit, s'entra a la fase d'acceleració, què és el moment on "es van a buscar clients al mercat". En l'actualitat, el Niu acull tres projectes, a banda d'altres que estan en negociació.

Notícies relacionades