Aquesta setmana, a banda de la campanya de publicacions de resultats del 1T20, cal estar atents a les xifres de confiança dels inversors (índex ZEW alemany), dels empresaris (índex IFO alemany) i dels consumidors (índex GFK alemany); però també a les xifres d'activitat corresponents al mes d'abril mesurades a través del PMI de Markit. El mercat espera que les xifres d’activitat hagin continuat deteriorant-se respecte dels nivells observats al mes de març. Als Estats Units es coneixeran les vendes d’habitatges nous i de segona mà de l'abril així com l'indicador de confiança dels consumidors -enquesta elaborada per la Universitat de Michigan-. Com a Europa, també es disposarà de xifres d’activitat amb els PMI de Markit de l’abril. Finalment, se seguirà l'evolució dels inventaris setmanals de cru, així com també les peticions setmanals de subsidi d’atur. A la Xina es rebaixa el tipus d'interès per les empreses més solvents (Loan Prime Rate) 20 punts bàsics fins al 3,85%, la referència a 5 anys, utilitzada per calcular el preu de les hipoteques, es redueix 10 punts bàsics fins al 4,65%. L’asimetria de la rebaixa mostra que el banc central de la Xina no utilitza aquesta eina per estimular la demanda interna en un moment difícil com l’actual.
Continua la caiguda lliure del preu del petroli en un moment on no hi ha demanda i la capacitat d’emmagatzematge està gairebé al límit. Tot i els preus baixos ningú vol comprar petroli. El futur del West Texas Intermediate (WTI) per entregar al maig i que arriba a venciment demà, es negociava a 11,1 dòlars el barril (-39%). La situació no canviarà en les properes setmanes ja que l’Aràbia Saudita durant aquest abril continuarà inundant els mercats de petroli barat per entregar al juny. Només quan entrin en vigor les retallades de producció al maig, combinat amb una reobertura de l’activitat econòmica, es podrà observar una estabilització del preu del cru. Pel cap baix, fins al juliol els preus s’haurien de mantenir per sota dels 30 dòlars el barril.
Sobre el punt de la reobertura de l’activitat, l'alcalde de Nova York refreda els ànims ja que la ciutat ha de dur a terme tests massius i també s’ha d’observar una caiguda en el nombre d’ingressos en centres hospitalaris. Als Estats Units la decisió de reprendre l'activitat queda en mans dels governadors dels estats, així, en cas que hi hagi una segona onada de contagis, l'actual president té les mans netes, mentre arenga a les seves tropes a manifestar-se en els estats governats pels demòcrates per reclamar-ne la reobertura. Mentrestant a Florida s’han aixecat algunes restriccions que han permès als seus residents gaudir de la reobertura de les platges durant el cap de setmana passat.