Diumenge 24 de novembre de 2024
|
22:37 H
Miquel Gouarré i Carles Moreno durant la presentació de Petracoin.
Miquel Gouarré i Carles Moreno durant la presentació de Petracoin. (Foto: A. S.)
L'emprenedor Carles Moreno està desenvolupant el projecte al Niu d'Andorra Telecom.
L'emprenedor Carles Moreno està desenvolupant el projecte al Niu d'Andorra Telecom. (Foto: A. S.)
Empresa

El Niu incorpora una empresa basada en el 'blockchain'

La Massana.- Petracoin és la nova empresa que incorpora el Niu d'Andorra Telecom, una 'start-up' que aporta una solució tecnològica basada en el 'blockchain' orientada a les empreses de les superfícies sòlides, principalment les de pedra natural. L'objectiu del Niu és incubar i accelerar aquest projecte perquè pugui arribar a un mercat internacional, gràcies als acords de col·laboració amb Alastria i ProteumX, una acceleradora de Silicon Valley, tal com ha explicat Miquel Gouarré, responsable del Niu.

L'objectiu d'aquesta solució tecnològica és certificar el producte i activar una garantia. Carles Moreno, emprenedor de Petracoin, ha declarat que hi ha una problemàtica dins el sector de la pedra natural. Moltes vegades "no pots saber exactament l'origen del material" i no saps si és una falsificació, ha explicat Moreno, qui assegura que la seva intenció és tornar a dotar de confiança al sector i ho farà "certificant el producte en el seu origen, activant una garantia al client final que vingui de part del fabricant i també passant informació d'usos del producte des del fabricant fins al client".

La tecnologia 'blockchain', basada en la cadena de blocs, permetrà saber l'origen del material i que "d'aquesta manera quedi certificat i immutable tot el pas del material des de la pedrera fins al client final". A més, el sistema aplicarà un 'tocken' al producte, és a dir, una unitat de valor específica que "es transformarà en un contracte de garantia". El model de negoci es basarà en el fet que "oferirem l'ecosistema Petracoin com un software" que serà un servei que s'oferirà al fabricant a canvi d'una quota d'accés al software i d'una altra d'ús anual. A banda, també s'aplicarà un cànon per a cada unitat de producció que se certifiqui. Moreno ha matisat que encara no saben el preu d'aquesta quota, ja que encara s'estan mirant tots els costos que tindria el producte en l'àmbit comercial.

En un primer moment, es preveu que durant el segon semestre del 2020 hi hagi ja un producte comercial. "Encara estem treballant amb la solució i també amb un fabricant per poder fer una prova de concepte que estarà en marxa durant el primer semestre de l'any vinent", ha confirmat Moreno. També ha declarat que aquesta solució és pionera en el sector i, si funcionés, es podria exportar a altres àmbits. Tot i així, sí que ha assegurat que hi ha alguna altra solució similar a nivell particular per part d'una empresa fabricant però "no una solució global com la nostra".

Notícies relacionades