Diumenge 24 de novembre de 2024
|
00:36 H
De esquerra a dreta, Francesc Zamora, vicepresident d’Agreda; Miquel Àngel Armengol, president d’Agreda; Marc Rossell, secretari d’Estat de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat; Emmanuelle Ledoux, directora general Institut nacional de l’economia circular; Christophe Debien, vicepresident de l'Organization for Climate & Circular Economy, i Sílvia Ferrer, directora de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat.
De esquerra a dreta, Francesc Zamora, vicepresident d’Agreda; Miquel Àngel Armengol, president d’Agreda; Marc Rossell, secretari d’Estat de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat; Emmanuelle Ledoux, directora general Institut nacional de l’economia circular; Christophe Debien, vicepresident de l'Organization for Climate & Circular Economy, i Sílvia Ferrer, directora de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat. (Foto: CEA)
Innovació

Col·laboració entre Andorra i França per impulsar l'economia circular

Andorra la Vella

El Govern, la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) i l’Institut nacional de l’economia circular francès (INEC) han posat les bases per col·laborar especialment en els sectors del turisme, el comerç i la construcció. Tant el Govern, com l’INEC i la CEA, consideren que Andorra presenta unes circumstàncies que la fan ideal per implementar tot un programa d’accions encaminat a impulsar la transició dels models lineals a d'altres d’economia circular en aquests tres sectors, que presenten una activitat molt destacada al Principat.

El vicepresident de la CEA i president de l’Associació de gestors de residus d’Andorra (Agreda), Miquel Àngel Armengol, s’ha reunit aquest divendres al matí a París amb el director general de l’INEC, Christophe Debien, en una trobada en què la delegació andorrana ha estat encapçalada pel secretari d’Estat de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell. Durant la reunió, Debien ha remarcat que la realitat andorrana permet implementar accions en un sector, com és el turisme, en el qual l’economia circular encara no ha avançat gaire. Així mateix, els sectors del comerç i de la construcció, molt presents al país, també permetrien implementar un full de ruta ambiciós amb l’objectiu de garantir-ne la sostenibilitat.

L’experiència andorrana en aquests sectors es podria exportar posteriorment a d’altres realitats similars, especialment territoris amb una vida econòmica important, però que no tenen una massa crítica de població prou important per reciclar o reconvertir tots els residus que produeixen, com les illes, amb una elevada activitat turística.

D’altra banda, des del Govern s’estudia la possibilitat que l’INEC imparteixi formacions a instructors andorrans que contribueixin a impulsar el desenvolupament de l’economia circular al país. Tant la CEA, com l’INEC, i el Govern han coincidit a assenyalar que el Principat podria acollir un centre d’estudis universitaris sobre la matèria.

La reunió ha comptat també amb la participació de la directora de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Ferrer; el vicepresident de l’Agreda, Francesc Zamora; el director gerent de la CEA, Iago Andreu, i la segona secretària de l’ambaixada d’Andorra a París, Laura Contreras, i ha servit també per preparar la propera visita al Principat del president de l’INEC, François-Michel Lambert, a finals d’octubre.

Notícies relacionades